Gestuet Graditz, ein Pferd flehmt
Gestuet Graditz, ein Pferd flehmt

Zes paardenpersoonlijkheden die je overal tegenkomt

Nieuws

De ene viervoeter is bomproof en neem je zonder problemen overal mee naartoe, terwijl de ander zijn stal bijna niet uit durft. Het andere paard is weer geschikt voor beginners, terwijl het volgende juist weer een echte atleet is. Horse Channel onderscheidt verschillende persoonlijkheden bij paarden en vertelt ook wat ze zouden zeggen als ze konden praten. Onder welke groep valt jouw paard?De prinses


Hier kun je je makkelijk een voorstelling bij maken. De prinses houdt niet van wind, want dan waait er van alles door de stal. Buiten rijden tijdens de regen is ook een no-go en plassen? Daar gaat ze echt niet doorheen, want daar krijg je natte hoeven van. De prinses heeft een sterke mening en zal die ook zeker laten horen.
Side note: De prinses is lang niet altijd een merrie. Er zijn genoeg hengsten en ruinen die je in deze categorie kunt scharen! Echte prinsen zijn het dan.

De prinses zou het volgende tegen je zeggen: “No way dat ik daar bij jou in die modderpoel kom staan. Ik was niet van plan mezelf vies te maken omdat jij het niet goed vindt dat ik hier sta.”

Het spook


Hij heeft lieve ogen en straalt vriendelijkheid uit, maar zodra er ook maar een blaadje ritselt of je buurman langs de bakrand verschijnt, schrikt hij.

Wat het spook tegen je zou zeggen als je hem aan het opzadelen bent: “Ik heb hier een slecht gevoel over. Er bewoog zojuist iets daar in die bosjes. Stop met zeggen dat het wel goed komt. Het komt misschien wel goed, maar misschien ook niet. Ik hoorde net een eng geluid! En er vloog een blaadje langs! Ik stel voor dat we gewoon terug naar stal gaan, daar is het veilig.”

Het gouden ros


Deze paarden zijn langzaam en betrouwbaar. Zelfs de allerjongste kinderen kun je op zijn rug zetten en alles komt goed. Hij heeft een hart van goud en zal nooit een vlieg kwaad doen.

Het gouden ros is down to earth: “Dit kindje op mijn rug heeft geen idee hoe ze moet rijden, maar dat maakt niet uit, ik help haar wel een beetje. En waarom windt iedereen zich zo op over de auto’s die over de weg scheuren? Dat doen ze elke dag, niks aan het handje.”

De brokkenpiloot


Een wondje hier, een blessure daar. Deze paarden weten altijd wel wat op te lopen. Ze op de wei zetten en hopen dat ze er zonder kleerscheuren vanaf komen, heeft geen zin.

Als de brokkenpiloot zou kunnen praten, zou hij het volgende zeggen: “We speelden in de wei en toen was er opeens een boom. Ik kon hem echt niet meer ontwijken. Ik doe het natuurlijk niet expres, maar ik zou een uitgebreide massage nu wel waarderen. En natuurlijk wat extra paardensnoepje, om de pijn te verzachten.”

De atleet


Gespierde warmbloeden en prachtige sportpony’s. Deze viervoeters staan te popelen om met je aan de slag te gaan. Niet verrassend is dat deze paarden het echt goed doen in de sport.

De atleet staat klaar om aan de slag te gaan: “Wat is dat? Moet er iets gedaan worden? Laten we snel beginnen, want ik ben er helemaal klaar voor om al die andere paarden in de bak te laten zien wat ik kan. Zie je die slungelige pony daar in de hoek? Laten we even een sprintje trekken en ‘m laten zien hoe het moet.”

De grapjas


Dit paard is absoluut het leukste paard van stal. Hij daagt je graag een beetje uit en weet je altijd aan het lachen te maken. Vooral zijn onschuld als hij wat stouts doet, maakt dat je van hem houdt.

De grapjas doet altijd alsof hij niks verkeerds heeft gedaan: “Ik weet dat je me net gepoetst hebt, maar dat zand lag er niet zo mooi bij. Kijk, nu ik erop gerold heb, ziet het er veel beter uit. Lekker plat.”

Bron: Horse Channel