Fries (4)
Fries (4)

Fries Frederik is het mooiste paard op aarde

Nieuws

Hij is zwart (uiteraard), heeft oneindig lange manen en een weelderige staart, een gracieuze belijning en gaat door het leven onder de naam Frederik. En hij wordt wereldwijd bewonderd voor zijn looks. Daarom wordt Frederik the Great, onofficieel weliswaar, beschouwd als het mooiste paard op aarde.
De website 9Gag.com wijdde een volledige pagina met foto’s aan de hengst en suggereerde dat het misschien wel het knapste paard ter wereld was. Frederiks foto’s werden al massaal gedeeld op internet, maar na het bericht van 9Gag, gingen ze ‘viral’. De foto bovenaan dit bericht is overigens een andere knappe Fries, maar niet Frederik.

Volgers


Zijn facebookpagina - ja het paard heeft zijn eigen pagina - kent meer dan 30.000 volgers. Een daarvan is van mening dat er ‘nooit meer zo’n majestueus en mooi paard zal rondlopen op aarde’.

The Great


In zijn huidige woonplaats in Amerika, Arkansas, heeft Frederik zijn achternaam The Great gekregen. De hengst is vijftien jaar geleden geboren in Damwoude onder de naam Frederik van Oud-Stedma. Hij is een afstammeling van Fabe 348 x Lute 304.


Filmrol


Zijn foto’s zijn veelbesproken en verschijnen in kranten en worden getoond in talkshows in Groot-Brittannië, Amerika en Nederland. Het paard krijgt nu zelfs filmrollen aangeboden.

Dekhengst


Frederik is dekhengst (!!) en er wordt dressuur mee gereden. Zijn eigenaresse overweegt het aanbod om hem op het witte doek te laten stralen.

Uitzonderlijk


Stacy Nazario kocht Frederik toen hij zes jaar oud was. “Toen ik hem voor het eerst zag, wist ik dat hij uitzonderlijk was.” Ze nam hem mee naar Arkansas, waar hij een plek kreeg op haar stal Pinnacle Friesians.


Gewoon een paard


Frederik kan dan wel een sterrenstatus hebben, hij blijft gewoon een paard. Zo mag hij naast zijn drukke agenda nog lekker genieten van sappig gras, een wandelingetje en het uitzicht.

Wat voor of welk paard is volgens jou het mooiste ter wereld?


Bron: The Guardian, RTL nieuws, 9Gag.com, Facebook KFPS en Frederik the Great.