knuffelen miniatuurpaard
knuffelen miniatuurpaard

7 Soorten paarden om nooit te vergeten

Nieuws

Sommige paarden kun je niet meer wegdenken uit je leven. Je hebt veel prijzen met hem gewonnen of gewoon veel meegemaakt samen. Wat het ook is, deze zeven soorten paarden kent iedereen en zijn nooit meer vergeten.



1. Het paard waar je geen ‘klik’ mee had


Toen jullie samen begonnen met rijden leek alles goed te gaan, maar na een tijdje bleek er toch geen ‘klik’ te zijn. Hoe leuk het ook was om uren lang te tutten en te knuffelen, zodra je in het zadel stapte werkte het niet.

2. Het paard dat niet knap genoeg was


Dit paard had misschien niet de beste looks, maar was wel een echte soulmate. Je kon uren samen rijden en genieten, maar een prijs al bestgaand rijpaard zou hij nooit winnen. Dit maakte niets uit, als jullie maar plezier hadden.

3. Het paard met de eeuwige blessures


Sommige paarden hebben alles in zich om een winnaar te zijn. De uitstraling, de bewegingen en de wil om te werken. Maar toen kwamen er blessures opzetten. Zodra hij uitbehandeld was voor het ene, kwam het volgende dierenarts bezoek al weer.

4. Het paard dat je zelfvertrouwen gaf


Met dit paard kon je alles. Hij deed alles voor je en zou je nooit in de steek laten. Het maakte niet uit of je een concours had of gewoon een buitenrit ging maken, dit paard was overal voor in en zou je altijd helpen.

5. Het paard dat te makkelijk was


Dit paard kon en deed alles, en dacht soms zelfs iets te veel mee waardoor hij problemen als oploste voordat je ze zelf zag. In het begin was het geweldig en je sleepte veel prijzen in de wacht, maar na een tijdje miste je waarschijnlijk toch de uitdaging.

6. Het paard waarvoor je van discipline veranderde


Je was eigenlijk opzoek naar een rustig dressuurpaard en dacht deze gevonden te hebben. Na een tijdje bleek dat je nieuwe aanwinst het helemaal niet leuk vond om maar rondjes door de bak te lopen. Hij bleek een echte springfanaat. Inmiddels was jullie band zo sterk, dat verkopen geen optie meer was. Samen gingen jullie de strijd aan en veranderden van discipline.

7. Het paard dat je nooit laat gaan


Het was misschien helemaal niet de bedoeling hem zo lang te houden. Misschien heb je er zelfs wel over na gedacht om hem te verkopen, maar er was altijd iets wat je tegen hield. Dit paard hoort inmiddels bij de familie en zal waarschijnlijk ook zijn oude dag bij jou doorbrengen.

Bron: Horse Network