110505276_ABFweb
110505276_ABFweb

Dressuuramazone Uta Gräf geëerd als dierenvriend

Nieuws

Dressuuramazone Uta Gräf komt een bijzondere eer toe. Voor ‘haar voorbeeldige beroepsmatige omgang met dieren’ heeft de Grand Prix-ruiter en trainster de dierenbeschermingsprijs van de landkreis Donnersberg ontvangen.


,,We moeten onze medebewoners op deze aarde respecteren en ze in hun waarde laten”, verklaarde de landraad. De prijs, die 100 euro waard is, is sinds 2007 voor de vierde keer uitgereikt.


Voorbeeldrol


De landkreis Donnersberg zoekt naar voorbeelden waar het leven met dieren toekomstbestendig gestalte gegeven wordt. De Donnersbergkreis is van mening dat Uta Gräf deze voorbeeldrol uitstekend vervuld.

Op de wei


Alle paarden, ook de hengsten en Grand Prix-paarden, staan het hele jaar door op de wei waar mogelijk en worden gestald in grote lichte boxen, die aanzienlijk groter zijn dan de wettelijke eisen. Ook gaan de paarden van stal Gräf op zijn vroegst pas op vijfjarige leeftijd in training.

Zeldzaamheid


“Deze manier van omgang met dieren is, zeker bij dure toppaarden, een zeldzaamheid en verdient grote waardering. Uta Gräf heeft het partnerschap met de paarden als uitgangspunt van haar bedrijf genomen. En dat is werkelijk sensationeel voor de dressuursport”, aldus de landraad.

Bron: St. Georg
151117001_ABFweb