wedstrijdterrein
wedstrijdterrein

Zeeuwse Dag van het Paard succesvol op Schouwen-Duiveland

Nieuws

Afgelopen zaterdag verzamelden ruim 700 paarden in alle soorten en maten zich voor de Zeeuwse Dag van het Paard. Het evenement werd 45 jaar lang gehouden op een manege in Vrouwenpolder maar is sinds twee jaar verhuisd naar Oosterland op Schouwen-Duivenland, waar er veel meer ruimte is.


Het evenement trok ongeveer duizend bezoekers, die een programma voorgeschoteld kregen met keuringen, springen, mennen, dressuur en shows. De Zeeuwse Dag van het Paard werd voor de 47ste keer georganiseerd.

Vanwege het succes van het evenement werd de organisatie ervan een te zware belasting voor het manegebedrijf waar het evenement eerst plaats vond. Sinds de verhuizing heeft het evenement de beschikking over tien tot twaalf ringen verspreid over tien hectare. “We houden het nu voor de tweede keer hier in Sirjansland en als het aan ons ligt, blijven we nog een groot aantal jaren,” zegt organisator Andrie de Buck. “De bodem is hier perfect en voor mensen van buiten Zeeland is dit terrein aan de N59 gemakkelijk te vinden.”

Bron: PZC en Omroep Zeeland