kudde
kudde

80 stuntpaarden in serie Game of Thrones

Nieuws

Meer dan tachtig speciaal getrainde stuntpaarden speelden in een van de grootste geacteerde veldslagen ooit. Deze real-life cavalerie werd ingezet voor het opnemen van afleveringen van seizoen zes.


Acteur Kit Harrington, die Jon Snow speelt, stond tegenover de cavalerie, waarvan veertig paarden zich richting hem bewogen. “Tot de laatste minuut zag ik de ruiterij op mij afkomen, wat ontzettend eng was,” vertelt de acteur, “iedereen zal natuurlijk denken dat het computereffecten zijn, maar dat is het niet!”

De cavalerie is samengekomen dankzij het werk van Camilla Naprous van het stuntbedrijf ‘Devil’s Horseman’. “Het is het grootst aantal paarden dat ooit in een televisieveldslag is gebruikt,” vertelt ze. Hoewel het eruit ziet alsof de paarden elkaar raken, zorgde zij ervoor dat er steeds genoeg ruimte tussen de dieren bleef, om verwondingen te voorkomen. In de veldslag ziet het eruit alsof de paarden hard op de grond vallen, maar in werkelijkheid vielen ze op zachte bedden. Camilla: “Een paard valt bij ons nooit zonder bed en paarden mogen maar drie keer per opnamedag vallen.”

Camilla is de dochter van een bekende stuntman, die het bedrijf veertig jaar geleden opzette. Het familiebedrijf heeft meer dan honderd paarden, vooral Andalusiërs en Lusitano’s. “We werken nauw samen met het team van de visuele effecten om te kijken welke manieren van vallen niet schadelijk zijn voor de paarden. Veiligheid staat voorop.”

Bron: Horse and Hound