schaduw paard detail ring
schaduw paard detail ring

Inge Coenen knapt op na coma door val van paard

Nieuws

Dressuuramazone Inge Coenen viel vorige week van een paard, waarna ze in coma raakte. Inmiddels is ze weer bij bewustzijn en laat de familie nu weten dat Inge op de ‘medium care’ afdeling ligt en verlost is van slangen en infuus.


De 33-jarige amazone kwam door haar val met haar hoofd op de grond. Ze raakte direct in coma. Vanuit het ziekenhuis in Venlo is  ze per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Daar werd een bloeding bij de hersenstam geconstateerd. Een plaats waar opereren niet mogelijk is. Gezien het risico op bloedingen en zwellingen is een drukmeter in haar hoofd geplaatst om de situatie te kunnen monitoren.

Na een coma van 48 uur is, maandag, de medicatie afgebouwd om te kijken of ze wakker zou worden. Na een uur gaf ze al de eerste tekenen van bewustzijn. Vanaf dat moment heeft ze enorm snel fysiek en mentaal herstel vertoond.

Vandaag wordt nge overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo, haar woonplaats. Vooral rust is belangrijk voor haar herstel, maar de vooruitzichten zijn positief.

Bron: Horses