flemen
flemen

16 Redenen waarom paardenmensen ‘n beetje gek zijn

Nieuws

Heb je ooit het ongeloof in de ogen van niet-paardenmensen gezien wanneer je je kofferbak vol met tuig opendeed? Of hoe je collega’s huiveren als je het om zeven uur ‘s morgens al over paardrijden hebt? Dit zijn zestien redenen waarom zij die een paardenvrij leven leiden denken dat paardenmensen een beetje gek zijn.


1. Zij kijken uit naar een luie zondagochtend, maar jij bent, zoals iedere dag, om acht uur bij je paard te vinden.

2. Je bent niet bang om in een grote vrachtwagen te rijden en het achteruit rijden van een trailer in een smal straatje is ook geen probleem.

3. Voor hen betekent een regenachtige, koude dag een binnendag. Jij bent nog steeds liever buiten iets doen dat met paarden te maken heeft.

4. Waar zij met een kater of een koudje ziekjes in bed blijven liggen, raaskal jij over hoe graag je de buitenlucht in wilt.

5. Ze vragen je niet meer wat je afgelopen zaterdagavond gedaan hebt, omdat ze weten dat je waarschijnlijk toch wel in bed lag omdat je de volgende dag een wedstrijd had.

6. Het is moeilijk om het eens te worden over de temperatuur. Dus op kantoor draag jij een t-shirt terwijl de rest zich heeft ingepakt met een dikke trui en een sjaal.

7. Zij zetten ‘winkelen’ en ‘uitgaan’ als een hobby op hun cv en jij begrijpt niet waarom dit jou zo aan het lachen maakt.

8. Poetsen is je favoriete manier om je hoofd even leeg te maken. Zij gaan liever voor een massage.

9. Anderen volgen netjes het geasfalteerde pad, terwijl jij zonder aarzeling over het gras paradeert. Het is maar gras?!

10. Zij kunnen niet wachten tot de zomer begint, maar stiekem ben jij al bezig om je paard vrij te houden van vliegen, eczeem of verbrande neusjes.

11. Zij pronken met de designerschoenen die ze laatst kochten. Jij bent meer geïnteresseerd in dat nieuwe zadel met close-contactgevoel.

12. Terwijl niet-paardenmensen druk hun hypotheek aan het afbetalen zijn, heb jij überhaupt niet zoveel over na het betalen van de rekeningen van je paard.

13. Op maandag kom je op je werk met sprookjes over een geweldig wedstrijdweekend. “Heb je gewonnen?” vraagt je niet-paardencollega. “Nee, maar mijn paard heeft weer ervaring opgedaan,” reageer je. Maar dat begrijpen ze niet.

14. De beste gesprekken zijn de gesprekken die je met je paard hebt. Ook dit begrijpen ze niet.

15. Ze complimenteren je regelmatig over je gekleurde gezicht en armen, maar vragen zich af waarom je nooit je benen laat zien.

16. Je blijft maar doorbabbelen over Diederik van Silfhout en Edward Gal, zij hebben geen idee wie dat zijn.

Bron: Horse and Hound