Afbeelding

Het afscheid van Beauty

Nieuws

Je paard, je maatje, je ‘alles’… En dan is hij niet meer. Hoe ga je verder, maar ook: hoe kijk je terug op jullie tijd samen? Na achttien jaar samen zijn, kwam voor Anneleen Michielsen het moeilijke moment om haar pony Beauty te laten gaan. Na een koliek aanval en een operatie die hierop volgde ging Beauty zo hard achteruit dat hij in shock raakte.


[row]

[seven]

“Ik was zeven jaar toen Beauty bij ons kwam. Hij was op dat moment waarschijnlijk vier en half, maar dit hebben we nooit zeker geweten. Hij had geen papieren en zijn leeftijd was een schatting van de dierenarts. Beauty was erg eigenwijs, tijdens mijn eerste rit met hem viel ik er dan ook gelijk af. Hij kon zomaar beginnen te bokken. Ook aan de hand had hij zijn eigen wil, hij deed echt zijn eigen ding.”
[/seven]
[five]
[panel]

Beauty
1992 tot 2015


Eigenaar: Anneleen Michielsen (1990)
Ras: Welsh Hackney
Kleur: Zwart


Beauty was een duiveltje in een doosje.


[/panel]
[/five]
[/row]

Doorgaan


“Toch ben ik met hem blijven rijden. Vanaf onze eerste ontmoeting was ik opslag verliefd, dus ik zette gewoon door. Beauty werd beleerd voor de wagen en het rijden ging steeds beter. Uiteindelijk deed hij alles voor me. Maar helaas werd ik na een aantal jaar te groot voor hem. Mijn zus heeft hem toen verder gereden en we gingen andere leuke dingen doen. Zo gingen we wandelen of met de lange lijnen aan het werk. Ook heb ik les gegeven met hem en kinderen op hem leren rijden. Hij deed inmiddels alles voor en als ik zei dat hij stil moest gaan staan terwijl hij aan de andere kant van de bak liep, deed hij dit netjes.”

Cushing


“In augustus 2015 heb ik zelf cushing bij hem vastgesteld. Ik was inmiddels afgestudeerd als dierenarts. Ik vermoedde al langer dat hij cushing had, maar eerdere testen lieten dit niet zien. Toen het uiteindelijk toch zo bleek te zijn, hebben we hem medicatie hiervoor gegeven. Naast deze medicatie kreeg hij een normale oude pony verzorging.”

Koliek


“Een paar maanden later kreeg ik een telefoontje terwijl ik aan het werk was. Beauty had koliek. Ik kon op dat moment niet weg, dus een collega van mij heeft hem behandeld. Na wat medicatie leek het beter te gaan, maar ’s nachts ging hij toch weer hard achteruit. We besloten om hem mee te nemen naar de kliniek waar ik werk. Daar vermoedde ze dat hij een draaiing in zijn dikke darm had, er volgde een operatie. Tijdens de operatie konden de chirurgen echter geen duidelijke oorzaak van de koliek ontdekken.”
‘Hij had alles gegeven’

Afscheid


“Samen met mijn moeder heb ik zijn recovery na de operatie gedaan. Ik verwachte dat hij de standaard procedure van de kliniek niet zou accepteren, daarom hebben we hem extra rustig in ons bijzijn bij laten komen. Na de operatie waren zijn bloedwaarde normaal en alles leek goed te verlopen. Maar het ging even later opnieuw fout. Beauty ging zo snel achteruit dat hij in shock raakte. Op dat moment hebben mijn collega’s het werk van mij overgenomen, ik vond het te moeilijk en te emotioneel om hem zelf nog te behandelen. Toen bleek dat hij achteruit bleef gaan hebben we de beslissing genomen hem te laten gaan. Hij had alles gegeven wat hij kon.”

Gemis


“Er is een grote leegte achter gebleven na het verlies van Beauty. Ik mis hem nog iedere dag, hij was echt mijn maatje. Ik kon alles met hem en hij heeft mij heel veel geleerd over de omgang met paarden. Hij stond altijd voor mij klaar.”

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/07/Scannen.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/07/Scannen0004.jpg|”]

[hr]

Elke vrijdag vind je een nieuw verhaal online. Wil jij jouw verhaal vertellen? Geef je op!


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/algemeen/heb-jij-je-paard-verloren-doe-je-verhaal-in-de-online-rubriek/49407/”]Geef je op[/button]
Afbeelding
Afbeelding