150914207_ABFweb
150914207_ABFweb

‘Fritsie blijft lekker thuis’

Nieuws

Edward Gal laat zien dat het welzijn van zijn paard boven de wedstrijdprestaties gaan. Undercover, ofwel Fritsie, blijft vandaag lekker thuis. Daarmee laat Edward het NK met dit paard schieten en wellicht ook een startplek voor Rio.


De Nederlandse kampioenschappen zijn mede bepalend voor de Olympische selectie die bondscoach Wim Ernes zondag bekend maakt. Het is namelijk de tweede en laatste observatiewedstrijd voor Rio. De eerste in Rotterdam, liet Edward ook al schieten. Op de Facebookpagina van het Glock Horse Performance Center van team Glock waar Edward voor uitkomt, staat dat Undercover wordt teruggetrokken voor het NK in Ermelo, waarvoor hij vandaag aan de start zou verschijnen.

Gestresst


Edward verklaart dat hij denkt dat het niet goed zal uitpakken voor ‘Fritsie’. “Hij zal weer in de stress raken, dat weet ik zeker. Het is jammer, maar dit besluit is in belang van het paard. Mijn ambitie om te rijden is minder belangrijk dan het welzijn van Fritsie. Dus Fritsie blijft lekker thuis, waar hij zich gelukkig voelt.”


Voice


Dat wil niet zeggen dat Edward Gal helemaal niet aan het NK meedoet. Hij zadelt de hengst Voice om te strijden om de nationale titel in de Zware Tour.

Bron: Facebook GHPC, NK Dressuur.nl