150413100_ABFweb
150413100_ABFweb

Paard zonder oor aangetroffen op de wei

Nieuws

In het Belgische Andenne, in de buurt van Namen, is een paard ernstig toegetakeld aangetroffen op de wei. Het dier mist een oor.


Er wordt uitgegaan van mishandeling. Het oor was nergens op de wei te vinden en in de buurt van een boom werd bloed gevonden. Vermoedelijk heeft de dader het paard hieraan vastgebonden om het oor af te snijden. Dierenartsenkliniek Equitom, die zich over het paard ontfermt, bracht het nieuws gisteren.

Waarschuwing


De dierenkliniek roept op extra aandachtig te zijn en vertelt het verhaal van de patiënt: “Surprise, een paard van 19 jaar, werd in spoed aangeboden op onze kliniek. Volgens de eigenaar van het paard, Hansoulle Pamela van de stal “Cavalescence” was er geen enkel mogelijk object of plaats op de weide waaraan het paard zich op deze wijze kon verwonden. Het oor van Suprise werd ook niet teruggevonden. De dierenarts die het paard ter plaatse onderzocht heeft, heeft onmiddellijk een verminking door een paardenbeul vermoed. Er werd immers bloed teruggevonden onder een boom in de weide waaraan het paard vermoedelijk werd vastgebonden en daarna verminkt. Het paard wordt momenteel geopereerd. Wij geven u zo snel mogelijk meer nieuws.”

Schokkend


Bij het bericht zijn foto’s gepubliceerd en dat zijn schokkende beelden. Het oor van het paard, inclusief huid op de schedel is weggesneden. Wil je het toch zien? Klik dan op deze link. 

Nieuw oor


Het dier werd gisteren meteen behandeld, maar omdat er veel  andere spoedgevallen tussen kwamen, is de operatie nog niet voltooid. Het is nog niet duidelijk of het dier een nieuw oor krijgt of niet en wat de gevolgen zijn van de verminking.Bron: Facebook Equitom