War Horse
War Horse

War Horse paarden onder de hamer

Nieuws

Meer dan zeven miljoen mensen hebben de voorstelling bekeken. Het gezelschap reisde hiervoor door acht verschillende landen, maar nu zoeken een aantal van de hoofdrolspelers een nieuw huis. Onder de te veilen stukken zijn hoofdrolspelers Joey en Topthorn.


In totaal zijn er acht sets van de levensgrote poppen gemaakt, drie hiervan worden binnenkort te koop aangeboden via een veiling. De overige sets worden bewaard voor latere producties en één set is in het bezit van het Victoria and Albert museum in Londen.

Adrian Kohler


De levensgrote poppen zijn gemaakt van aluminium, leer, riet en boekbindmateriaal. Het aluminium zorgt ervoor dat de poppen sterk genoeg zijn om bereden te worden als echte paarden. Het heeft in totaal acht maanden geduurd om alle poppensets af te krijgen. Elke pop wordt voor de veiling gesigneerd en genummerd door één van de ontwerpers, Adrian Kohler.

Bonhams


De poppen worden geveild op 13 september bij Bonhams veilinghuis in Londen. De opbrengsten van de veiling gaan naar het goede doel Handspring Trust. Bekijk hier de veilingsite.

Bron: Horse Network