Shawna Karrasch foto
Shawna Karrasch foto

Seminar positieve bekrachtiging door Shawna Karrasch

Nieuws

In het weekend van 10 en 11 september komt internationaal trainer Shawna Karrasch naar België. Ze werkte tien jaar lang in Seaworld en past nu dezelfde trainingstechniek toe op paarden. De Amerikaanse geeft in Kalmthout (net over de grens bij Nederland) twee dagen lang presentaties, demonstraties en instructie over haar effectieve manier van trainen met positieve bekrachtiging. En als Bit-abonnee krijg je tien procent korting!


Shawna Karrasch is haar carrière begonnen als trainer van zeezoogdieren, zoals dolfijnen en orka’s, maar maakte jaren terug de overstap naar paarden. Shawna merkte dat de trainingstechniek voor zeezoogdieren ook perfect werkt bij paarden. Ondertussen heeft ze dat zeker bewezen: zo heeft ze onder andere succesvol samengewerkt met olympische ruiters Beezie Madden en Jane Savoie.

Goede gedrag


In haar training gebruikt ze positieve bekrachtiging. Deze manier van leren houdt in dat het goede gedrag wordt beloond zodat het steeds vaker plaatsvindt. Hiernaast zet Shawna de training zó op, dat het gemakkelijk is voor het paard om het goede gedrag te laten zien.

Seminar


Op dit eerste en internationale Deurinck - Paardengedrag en welzijn seminar laat Shawna op zaterdag haar wereld van training zien aan de hand van real-life voorbeelden. Onderwerpen die ze zal behandelen zijn angst, agressie, zadelmak maken, trailerladen en longeren. Op zondag is er plek voor zes ruiters die instructie krijgen. Toeschouwers zijn dan ook welkom. Het seminar is voor alle niveaus en disciplines toegankelijk en leerzaam. Het vindt plaats op 10 en 11 september op landgoed De Markgraaf in Kalmthout (Belgische grens met Nederland). Kijk voor meer informatie en voor de kaartverkoop op www.deurinck.nl of e-mail info@deurinck.nl. Ook handig: aan het seminar zijn KNHS bijscholingspunten toegekend voor Instructeur Freestyle. Het gehele seminar is Engelstalig.

Korting voor Bit-abonnees


Ben je abonnee van Bit, dan ontvang je tien procent korting op de tickets voor het hele weekend (vul je abonneenummer in bij aanmelding). All-in: hele weekend als toeschouwer (inclusief twee keer lunch). Regulier: €155. Bit: €139,50 All-in: hele weekend waarvan zondag als deelnemer met paard (inclusief twee keer lunch). Regulier: €230. Bit: €207.

Training


In het volgende filmpje zie je hoe Shawna haar paarden traint. Ze had het paard jaren niet gezien, maar toch wist hij nog precies wat hij moest doen.