Charlotte Dujardin, Olympische Spelen, Rio, Valegro
Charlotte Dujardin, Olympische Spelen, Rio, Valegro

Charlotte Dujardin aan de leiding, Nederland voorlopig vierde

Nieuws

De Britse Charlotte Dujardin en haar Valegro gaan aan de leiding met 85,071%. Hans Peter Minderhoud scoorde vanavond 76,929% met Glock’s Johnsson en Diederik van Silfhout reed daarvoor met Arlando een proef die goed is voor 75,900%. Nederland staat daarmee voorlopig vierde.


De top drie van de Grand Prix (individueel) scoort al boven de 80%. Groot-Britannië gaat aan de leiding, maar ook Duitsland doet het erg goed en bekleed de tweede positie. Het Amerikaanse team staat op de bronzen positie.

Hans Peter Minderhoud


Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnsson maakten vooral indruk in de galoptour. Een 8.1 voor de tweeërs en een 8.4 voor de uitgestrekte galop prijken er op zijn protocol. De laatste piaffe is ook nog goed voor een acht. In het laatste gedeelte van de proef oogt het allemaal een beetje moeizaam voor Nederlands laatste combinatie.

Charlotte Dujardin aan de leiding


Valegro doet wat van hem wordt verwacht. De cijfers schieten regelmatig uit richting de negen, of soms zelfs eroverheen. Charlotte Dujardin rijdt ogenschijnlijk moeiteloos door de Grand Prix en vliegt haar kampioenspaard breed lachend om de hals na het afgroeten. Neemt met 85,071% (overigens nog lang geen wereldrecord) ruim de leiding over.

Diederik van Silfhout


Diederik van Silfhout rijdt een keurige proef met een zeer heet ogende Arlando. Alleen het halthouden en achterwaarts en de uitgestrekte stap duiken onder de zeven. Verder veel net-geen-achten op het scorebord, behalve de laatste piaffe, die goed was voor een 8,1. Komt totaal uit op 75,90.

Morgen wordt tussen 15:00 en 21:40 de Grand Prix Special verreden. Kijk het via NOS livestream 9.

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/08/160811814_ABFweb.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/08/160811820_ABFweb.jpg|Charlotte Dujardin en Valegro,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/08/160811822_ABFweb.jpg|”]

Bron: Horses
Diederik van Silfhout, Arlando, Olympische Spelen, Rio
Charlotte Dujardin, Olympische Spelen, Rio, Valegro