Jeroen Dubbeldam
Jeroen Dubbeldam

Ontknoping landenwedstrijd springen live op tv

Nieuws

De NOS kondigt aan dat de ontknoping van de landenwedstrijd springen vanmiddag live te volgen is op NPO 2 tussen 16.35 en 17.55 uur. Het Nederlandse springteam gaat na de eerste manche van de landenwedstrijd gedeeld aan de leiding. Dat wordt dus een spannende strijd!


De tweede manche van de landenwedstrijd wordt op vanmiddag verreden vanaf 15.00 uur. Ook te volgen via de livestream. Hierin komen de teams van de acht hoogst geplaatste landen in actie. Ook in de tweede manche tellen voor een team alleen de beste drie resultaten. Het strafpuntentotaal over beide manches bepaalt wie de medailles van de landenwedstrijd mag ophalen. Bij een gelijk aantal strafpunten volgt er een barrage voor het verdelen van de medailles. Voor Nederland verschijnen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders in de ring. Jur Vrieling en Zirocco komen niet in actie. Eigenaar Wiebe-Yde van de Lageweg: “Het is onbegrijpelijk wat er is gebeurd”, zegt Wiebe-Yde. “In de inloopronde sprong Zirocco nog fantastisch, in Veeningen sprong hij er twee rondes lang met lappen lucht overheen. Hij was gebrand, hij knalde over de hindernissen. En nu dit! We snappen er niks van.”

Individueel


Vrijdag volgt de individuele ontknoping plaats, die bestaat uit twee omlopen. Voor de eerste ronde plaatsen zich de beste 35 combinaties uit het tussenklassement, gebaseerd op de resultaten behaald in de eerste kwalificatieproef van zondag en de twee omlopen van de landenwedstrijd. Per land mogen er drie ruiters aan de start komen in de finale. Alle ruiters beginnen de finale weer met nul strafpunten. De twintig beste ruiters mogen terugkomen voor een tweede omloop en strijden om het goud, zilver en brons. Bij een gelijk aantal strafpunten volgt er een barrage voor het verdelen van de medailles.Bron: NOS/Paardenkrant-Horses.nl