hitte
hitte

Paarden staan in snikhete trailer bij uitvaart

Nieuws

Een paardenvervoerder heeft een boete gekregen omdat hij twee paarden ruim een uur zonder verkoeling in de trailer heeft laten staan, terwijl hij zelf bij een uitvaart was. De politie slingerde de bestuurder van de trailer op de bon voor dierenmishandeling.


Omstanders belden 112, toen ze vrijdagmiddag in Waalwijk de trailer zagen staan in de De Genestetstraat. Ze hoorden de paarden tekeer gaan en sloegen daarom alarm.

Geen water


Volgens de omstanders hadden de dieren geen verkoeling en ook geen water. De politie ging op zoek naar de bestuurder. Die bleek in de kerk een uitvaart bij te wonen van de eigenaar van de paarden. De overledene zou hebben gewild dat de paarden bij de dienst aanwezig waren. De politie was het niet eens met de omstandigheden waarin de paarden moesten wachten.

Verkoeling


Zodra de klep van de trailer open ging, zorgden omstanders met emmers water voor verkoeling voor de paarden. De paarden zijn vervolgens naar een stal overgeplaatst.

Proces-verbaal


Hieronder een Facebookbericht van de dierenpolitie over het voorval.Bron: Omroep Brabant, Facebook Dierenpolitie Zeeland-West-Brabant.