Knotjes
Knotjes

Paardentradities die iedereen hoog houdt

Nieuws

In de paardenwereld zijn er heel wat zaken die we allemaal doen, maar eigenlijk niet weten waarom we dit doen of wie er ooit mee begonnen is. Hierbij een aantal van deze tradities op een rijtje.



Knotjes maken


Iedereen maakt altijd netjes knotjes bij zijn paard wanneer je op wedstrijd gaat. Maar waarom eigenlijk? Het zien er misschien mooi uit, maar als we het niet deden zou dat een hoop tijd besparen ;) .

Haarnetjes


Veel amazones doen hun haar tegenwoordig in hun cap, maar toch houdt het grootste deel het nog altijd bij een keurig haarnetje.

Links opstappen


Je stapt altijd links op. Rechts opstappen is voor veel ruiters ook erg lastig, dit doe je immers niet vaak. Toch is het handig om van beide kanten te leren opstappen, je weet nooit wanneer dit van pas komt.

Witte rijbroeken


Eerlijk is eerlijk, wit is gewoon geen handige kleur als je met paarden werkt.

Eerst iets voor je paard kopen


Stiekem doen we dat allemaal, eerst iets voor je paard kopen en later pas voor jezelf. Die nieuwe deken was tenslotte in de aanbieding, een nieuwe winterjas moet dus nog maar even wachten.

Sokken over je broek dragen


Je sokken over je broek dragen is in de paardenwereld heel normaal, maar als je naar school of werk gaat is het toch wel een beetje gek ;) .

Gebaseerd op: Horse and Hound