manege-lelystad-winnaar
manege-lelystad-winnaar

Manege Lelystad heeft gezondste paardensportkantine

Nieuws

Manege Lelystad heeft tijdens het Hippisch Ondernemerscongres afgelopen vrijdag de prijs voor de meest bewuste paardensportkantine uitgereikt gekregen. Manege Hallinckveld (Loosdrecht) werd tweede, Manege Groessen (Groessen) won de derde prijs. De Bewuste Kantine is een initiatief van onder andere tv-presentator Wilfred Genee, om het aanbod in sportkantines verantwoorder te maken.


Manege Lelystad stak er met kop en schouders bovenuit. Het patatje is nog steeds verkrijgbaar, maar er worden veel gezonde en lekkere alternatieven geboden. Zo is er tegenwoordig vers fruit, fruitijsjes, smoothies en gezonde wraps verkrijgbaar, kunnen de tosti’s ook met bruin brood gemaakt worden en is het mogelijk om naast snacks als kaas, worst en bitterballen te kiezen voor tomaatjes, komkommer en wortel. Eigenaren Suzanne, Vincent en Karst van der Laan organiseerden de afgelopen periode daarnaast allerlei activiteiten die te maken hebben met fit en bewust leven. Zo was er een cursus Fit & Veilig, waarbij de ruiters leren hoe ze hun (ruiter)conditie kunnen verbeteren en op een leuke en veilige manier stap voor stap te leren vallen van hoogte. Ook was er een gezellige kookworkshop!

Bewuste Kantine


De Bewuste Kantine is een weddenschap tussen Anky van Grunsven en Wilfred Genee om na de voetbalkantines ook de paardensporters bewuster om te laten gaan met eten.  De FNRS en haar partner op het gebied van horeca, Sligro Food Group, droegen de competitie het afgelopen jaar een warm hart toe. Ruim dertig FNRS-bedrijven sloten het afgelopen jaar aan en gingen actief aan de slag om voedzame en lekkere alternatieven te bieden voor de minder gezonde producten in het assortiment. Ook in 2017 gaan de partijen door met dit initiatief, met het doel minstens 50 –en uiteindelijk alle- FNRS-kantines bewuster bezig te laten zijn met voeding.

Bron: Persbericht