120503281_abfweb
120503281_abfweb

Dingen waarvan je wilde dat je ‘jongere ik’ ze wist

Nieuws

Als we nu terugkijken op onze ponytijd, zijn er een hele hoop dingen waarvan we hadden gewild dat we ze wisten toen we 13 waren! Bijvoorbeeld...


1. Het maakt niet uit hoe vaak je valt; het is het weer opstijgen dat telt!
Hoe vaak wij als kind wel niet van de pony zijn gevallen? Ontelbaar! Juist als je jong bent is het belangrijk om direct na een val (indien mogelijk) weer op te stijgen, om zo te voorkomen dat je angstig wordt. Lach erom en vergeef je pony voor het feit dat hij je (letterlijk) dumpte voor zijn lunch.

2. Niet te vroeg overstappen op de paarden
Geniet van je ponytijd! Als je eenmaal overgestapt bent op de paarden realiseer je je pas hoe geweldig je pony was. En de grootste angst van een volwassene? Het in de barrage tegen een kleine, maar bizar snelle en wendbare pony moeten opnemen!

3. Probeer alles
Al probeer je het eens en is het nooit weer: probeer het in ieder geval. Springen, dressuur, voltige, eventing, neem een westernlesje. Kijk waar jouw passie ligt en geniet ervan om zorgeloos te zijn!

4. Haal alles uit je ponytijd
Ga op ponykamp! Rijd zonder zadel met alleen een halster in de wei! Maak die witte rijbroek vies! Blijf een nachtje op stal slapen in een slaapzak! Ga achterstevoren op de pony zitten. Do it all!

5. Draag gekke kleding
Een trui met ‘I love horses’? Een felroze rijbroek? Nu kan het nog, schaam je vooral niet.

6. Klaag niet
Zodra je volwassen bent, werkt en rekeningen betaalt weet je pas écht hoe zorgeloos jouw vroegere leventje was. Geniet ervan, en klaag niet dat je in de regen naar de ponyclub moet.

7. Neem het allemaal niet te serieus
Heb vooral veel plezier. Natuurlijk kun je wedstrijden rijden, maar onthoud waar het écht om gaat en wees niet alleen bezig met winnen.

Naar een idee van: Horseandhound