150625217_abfweb
150625217_abfweb

Military Boekelo-Enschede stopt met gebruik strobalen

Nieuws

Jarenlang waren ze bepalend voor het aanzicht van de Military Boekelo-Enschede. Strobalen sierden het ‘Strodorp’ en de vele sponsortenten op het terrein van de cross-country. Maar de organisatoren van het jaarlijks drukbezochte evenement willen van de strobalen af, “Ze zijn niet meer van deze tijd”, aldus  voorzitter Robert Zandstra.


Bij de komende editie (6-9 oktober 2016) zullen de strobalen niet of nauwelijks meer te zien zijn. Alleen in de stallen worden nog balen stro gebruikt. “Om brandgevaar te voorkomen moesten strobalen met een chemisch goedje worden behandeld. Dat is milieu-onvriendelijk. Bovendien moeten we alle balen na het evenement weggooien. Vanwege de duurzaamheid stoppen we dus met het gebruik van strobalen”, legt Zandstra uit.

‘Strodorp’


Bij het drie-sterren-evenement werden jaarlijks honderden strobalen gebruikt als afscheiding, sierelement of zitplek. De Military Boekelo dubt nog over de vraag of de naam ‘Strodorp’ gehandhaafd wordt voor het evenemententerrein met zijn vele shops, drank- en eetstandjes.
Bron: Tubantia