160927163_abfweb
160927163_abfweb

Dierendagtips

Nieuws

Het is vandaag Dierendag! Al aan gedacht vandaag? Hier wat tips om extra aandacht aan deze dag te besteden.1. Denk aan andere paarden


Waarschijnlijk komt jouw paard niets tekort. Denk vandaag daarom eens aan de buurman van je paard of word donateur van bijvoorbeeld een paardenrusthuis.

2. Maak een buitenrit


Eens geen zware training in de bak, maar maak je paard zijn hoofd eens leeg door een leuke buitenrit. Het liefst met andere viervoeters erbij voor een gezellig avontuur. Of ga met je paard wandelen.

3. Geef aandacht


Wat je ook doet, geef je paard net een beetje extra aandacht. Geef hem eens een flinke poetsbeurt, waarbij je geen plekje overslaat. En als je dan toch bezig bent: je kunt je paard ook met je handen masseren. Bijvoorbeeld door ronddraaiende bewegingen te maken met je duim op de puntjes van zijn oren. Zeer ontspannend.

4. Extra weidegang


Nog een uurtje langer op de wei, of je gaat vandaag niet rijden, zodat je paard langer van de wei kan genieten. Met zijn vriendjes uiteraard.

5. Traktatie


Een wortel of een appel gaat er natuurlijk altijd in. Je krijgt er een zeer dankbare blik en flink wat schuimend kwijl voor terug.

Wat doe jij met dierendag?