verkoop paard
verkoop paard

10 Redenen waarom een paard kopen stressvol is

Nieuws

Een paard kopen zou iets leuks moeten zijn... Maar het kan je ook behoorlijk veel stress bezorgen. Lees hier waarom... Weet jij nog meer redenen?


1. Sommige dingen in het leven weet je zeker. Eén van die dingen is dat, hoeveel je ook te besteden hebt, het paard van je dromen altijd buiten je budget valt.

2. Je zit twee uur in de auto, helemaal naar de andere kant van het land, om in één oogopslag te zien dat dit paard niet voor jou geschikt is.

3. Je komt aan op het erf van de verkoper en ziet dat het om een manege gaat. Opgewonden kinderen met hun ouders krioelen om jou heen terwijl je een testritje maakt op je potentiële nieuwe paard. Geen stress!

4. Iedere keer opnieuw ontdek je weer dat verkopers òf heel creatief met de waarheid omgaan òf gewoon helemaal geen vaardigheid hebben om hun paard te beschrijven. Laten we maar zeggen dat je verblind moet worden door liefde.

5. Als je uit een niet-paardenfamilie komt, zal je moeder zich afvragen waarom je nóg een paard nodig hebt en hoe je dit gaat combineren met werk en familie...

6. Je vrienden zijn heel erg enthousiast dat je op zoek bent en blijven je maar Facebookadvertenties doorsturen van paarden die absoluut niet aan je criteria voldoen. Maar het is fijn dat ze meedenken.

7. Je rijdt op een afgelegen landweggetje ergens in de middle of nowhere en je hebt geen idee waar je eigenlijk heen gaat, je bent al bijna te laat en de navigatie weet ook al niet meer waar jullie zijn als precies op dat moment een tractor opduikt. Daar sta je dan.

8. Je vindt het perfecte paard en het is liefde op het eerst gezicht. Dit is De Ware. Je dagdroomt al over hoe jullie twee over de heide galopperen, met de wind in de haren. Je vreest niet voor de keuring, want je nieuwe liefde ziet er helemaal gezond uit. Je hebt dan ook een gebroken hart wanneer je erachter komt dat hij afgekeurd wordt. Je vertelt jezelf nooit meer zomaar verliefd te worden en dat je al helemaal niet zo blind vertrouwt op zijn gezondheid. Tot het weer gebeurt.

8. Hoewel je je verheugt op het kopen van een nieuw paard, krijg je inmiddels een beetje genoeg van het het iedere keer kennismaken. Het voelt bijna als daten...

9. Je overweegt het allemaal op te geven en maar te gaan golfen.

Bron: Horse and Hound