Social Media
Social Media

Tip Henk Frederiks: Wees voorzichtig met delen op Social Media

Nieuws

Elke week krijg je een tip van een deskundige. Deze week is de tip afkomstig van springruiter Henk Frederiks.

[caption id=”attachment_65932” align=”alignright” width=”386”] Henk Frederiks[/caption]

“Ik wil mensen er graag op wijzen dat ze voorzichtig moeten zijn in hoeverre ze berichten op Social Media al direct gaan delen. Berichten worden op dit moment verspreid voordat er duidelijkheid is. We moeten zuinig zijn op onze sport en de berichten worden vooral gelezen door mensen die er niks mee hebben. Dat zag je bijvoorbeeld op de laatste Olympische Spelen.

Mensen die niet in de paarden zitten delen de berichten ook, omdat ze het opnemen voor degene die onder vuur ligt. En daardoor komt het nog meer onder de aandacht. Er gebeuren bepaalde dingen in de paardensport waar we het absoluut over moeten hebben, maar met Social Media komt het al snel bij de verkeerde mensen.

Zelf reageer ik heel erg weinig. Als ik een bericht zie dat positief is dan deel ik het nog weleens. Maar je hebt er niets aan om negatieve dingen te delen. Net zoals laatst met die jongen in Ierland, het bericht was al zo vaak gedeeld voordat hij zijn mening kon geven of zijn kant van het verhaal kon laten horen. Je weet niet wat er gebeurd is. Terwijl mensen hier suggereren dat er iets is gebeurd. Dat hij zijn paard de dood heeft ingejaagd. Er was nog niets duidelijk, maar alles stond al op internet. Die jongen had geen enkele kans meer.”

“Ik ben erg benieuwd hoe Jacob Melissen hier tegenaan kijkt.”

 
henk-frederiks