gert-jan-bruggink
gert-jan-bruggink

Gert-Jan Bruggink krijgt bezoek van het koningspaar

Nieuws

Gert-Jan Bruggink krijgt donderdag koninklijk bezoek op stal. Willem-Alexander en Maxima zijn namelijk op bezoek in Noord Oost Twente en daarbij willen ze de stal van de springruiter niet overslaan, schrijft RTV Oost.


Sinds februari 2010 is de stal van Gert-Jan af en in gebruik. Deze week werken ze nog net wat harder dan anders. “Tja, het is toch wel een hele eer dat ze onze stal hebben uitgekozen om een bezoek aan te brengen en dan wil je het natuurlijk ook netjes hebben”, aldus Bruggink.

De schilder, de glazenwasser, de interieurverzorgster, de paardenmeisjes, je kunt het zo gek niet bedenken, iedereen is hard aan het werk op Het Oosterbrook. ‘De staldeuren moesten al heel lang in de lak dus het bezoek van ons koningspaar is een mooie stok achter de deur’, aldus een lachende Bruggink.

Stal Het Oosterbrook telt veertig stallen, drie loopstallen voor jonge paarden, 15 hectare weiland, een indoorrijbaan en een springtuin. Genoeg om te laten zien en over te vertellen. “Wat ik allemaal ga zeggen? Ik ‘moet’ ze aanspreken met Majesteit en inhoudelijk zal het vooral gaan over hoe ons complex is ingepast in de natuur. Het bezoek duurt op papier 20 minuten maar ik ga dat natuurlijk rekken. Ik zou ook graag het een en ander vertellen over de paarden, daar draait het toch om hier”, aldus de springruiter.



Bron: RTV Oost