161021256_abfweb
161021256_abfweb

7 handvatten om korte metten te maken met betweters

Nieuws

Je kent ze wel: van die mensen die veilig achter hun computer of op hun telefoon allerlei commentaar verspreiden op social media. Commentaar waar jij je ongemakkelijk en misschien wel onzeker van gaat voelen. Hierbij zeven opmerkingen die we voor je weerleggen. Daarmee kun je je neus ophalen voor betweters.1. Het zijn uitstekende ruiters


Nee dus. Ze zijn het eerder niet dan wel, of ze zijn niet zo goed als ze denken of zeggen. Probeer anderen niet de grond in te boren als je het zelf niet veel beter kan.

2. Jij kunt niet rijden


Dat kun je wel. Laat de ridder op het toetsenbord je niet uit het veld slaan. Luister liever naar iemand die je kent, vertrouwt en respecteert.

3. Ze hebben voor een aantal topruiters gewerkt


Dit zou kunnen kloppen, maar misschien ook niet. Als ze je vertellen dat je niet goed voor je paard zorgt, of ze lachen je uit voor jouw manier van verzorging, denk er dan aan dat je paard gewoon goed af is met hoe jij het doet.

4. Ze trainen bij een soort Carl Hester of een Jeroen Dubbeldam


Jij bent maar onder de maat met je ‘gewone’ instructeur. Blokkeer deze mensen direct op je social media. Ze zijn het niet waard dat je zelfs maar de tijd neemt om hun gemene commentaar te lezen.

5. Hun paarden waren lastig, maar nu niet meer


Omdat jij nog steeds met een probleem met je paard aan het worstelen bent, betekent dat dat jij ongeschikt bent voor je paard en je geen idee hebt hoe je met paarden om moet gaan. Wederom is dit hoogstwaarschijnlijk een volledig onjuiste opvatting.

6. Alles is wreed


En dan bedoelen ze ook alles: bitten, sporen, zadels, halsters, dekens, alles. Dus niets dat jij of je paard aan hebben of dragen zal ooit goed zijn. Niet naar luisteren!

7. Niemand heeft zo’n goede houding als zij


De foto die je op social media zette, omdat je trots was op je prestatie van het afgelopen weekend, was eigenlijk om te laten zien hoe verkeerd jij je handen houdt en hoe slecht je zit en je beenligging is. Want je handen, zit en benen kun je nooit zo goed gebruiken als de ridders op het toetsenbord…

Bron: Horse and Hound