blub regen modder nat
blub regen modder nat

5 Tips om beter om te gaan met het herfstweer

Nieuws

Dit weekend hebben we gelukkig mooi en zonnig herfstweer, maar voor komende week geeft het weerbericht weer een hoop regen aan. Wat weer een hoop modder, natte dekens en andere ongemakken met zich meebrengt. Daarom dan ook vijf tips om beter om te gaan met het herfstweer.1. Modder


Waarschijnlijk is het gedeelte van je weide rond het hek een modderpoel geworden. Dit is immers het meest belopen stuk van de weide. De paarden gaan hier iedere keer in en uit en staan vaak al te wachten om opgehaald te worden wanneer het weer eens regent. Om te voorkomen dat jij of je paard wegglijdt in de modder kun je een rooster op de plek neerleggen. Dit kan een rubber, maar ook een stalen rooster zijn. Hierdoor houd je grip wanneer je door de modder loopt. Een andere goedkopere optie is om je paard iedere keer op een andere plek uit de weide te halen. Zo loopt hij het gras ook minder snel stuk.

2. Slowfeeder


Wil je graag hooi bijvoeren in het weiland, maar wil je niet dat al het hooi door de modder gestampt wordt? Investeer dan in een goede slowfeeder. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar die je kunnen helpen je paard toch van hooi te voorzien, zonder dat het een rotzooi wordt.

3. Rainrot


Pas op met rainrot. Dit is een bacteriële infectie die paarden kunnen oplopen wanneer zij veel in de regen staan. Er vormen pijnlijke korstjes op de huid, die eraf vallen en kale plekken achterlaten. Kijk hier voor tips over rainrot.

4. Dekens


Waarschijnlijk overkomt het je een paar keer in iedere winter. Je dekens waren niet meer bestand tegen alle regen en hebben gelekt of zijn gewoon heel vochtig geworden. Richt een plek in waar je al je dekens goed kunt laten drogen. Wanneer je je dekens vochtig opbergt kan er schimmel op ontstaan.

5. Klusjes


Die regenachtige dagen kunnen je ook helpen wat achterstallige klusjes weg te werken. Zo kun je bijvoorbeeld al je zomerdekens eens wassen, de zadelkamer schoonmaken of alle spinnenwebben verwijderen. Er is altijd wel iets te bedenken dat nog gedaan moet worden ;) .

Bron: Horse & Hound