150218393_abfweb
150218393_abfweb

Onzichtbare paarden via een tuin in de schijnwerper

Nieuws

World Horse Welfare, een organisatie die zich sterk maakt voor het welzijn van paarden, bestaat volgend jaar 90 jaar. Daar schenkt de Chelsea Flower Show volgend jaar aandacht aan door een tuin in te richten waarin het verhaal wordt verteld van een verwaarloosd paard.


Dat verwaarloosde paard werd gered uit zijn kleine, donkere en totaal verlaten stal en werd door World Horse Welfare in een mooie grote groene weide gezet waar het dier zienderogen opknapte.

Onzichtbaar


De ontwerpers van de tuin op de Chelsea Flower Show bezochten een aantal opvangadressen voor verwaarloosde paarden en hoorden de geschiedenis van deze paarden. Toen besloten ze dat ze aandacht wilden schenken aan het werk van World Horse Welfare en de toestand van de verwaarloosde paarden, die in hun ogen voor velen onzichtbaar zijn, in de schijnwerper te zetten.

In actie komen


Het is niet zomaar een tuinevenement, Chelsea wordt geschaard onder de ‘Oscars’ van de tuinwereld volgens de ontwerpers.  Hun tuinontwerp is niet anders dan waar Chelsea bekend om staat: een traditionele nostalgische tuin met wilde bloemen. Maar de ontwerpers willen met hun tuin het verhaal vertellen van het verwaarloosde paard. Ze hopen met hun tuin een explosie van emoties los te kunnen maken en zo aandacht te vragen voor de paarden die het slecht hebben. Ook hopen ze mensen te kunnen bewegen in actie te komen voor die paarden.

Bron: Horse and Hound