maggie
maggie

Merrie geeft leven voor twee veulens

Nieuws

Een Engelse merrie heeft haar leven gegeven voor twee veulens. Ze leed aan een ernstige huidziekte.


De bonte merrie Maggie werd door World Horse Welfare in een vreselijke conditie aangetroffen. Ze was gevaarlijk mager en zat vol geïnfecteerde wonden. De huid viel van haar rug en hoofd. Daarnaast zoogde ze Rosie, een veulen van zeven maanden en het weesveulentje Jim.

Alle drie de paarden werden in beslag genomen door World Horse Welfare. In het opvangcentrum ontdekten ze dat de wonden van Maggie veel erger waren dan ze er in de eerste instantie eruit zagen, er zaten zelfs maden in. “Zo erg had ik het nog nooit gezien”, vertelt Sara Jerman van Word Horse Welfare. Ze zweren op haar hoofd en rug waren open en erg rood. Haar ribben en heupbotten waren duidelijk zichtbaar. En ondanks dat bleef ze een ongelofelijk goede moeder voor haar veulens.”

Het ging beter met Maggie en de veulens konden naar buiten om de wereld te ontdekken. Ze bleken erg relaxed. Ze kon nog twee maanden in leven blijven om voor de veulens te zorgen. “Helaas ging het na een paar maanden slechter met Maggie. Ze werd erg ziek en het was al snel duidelijk dat er wat anders met haar aan de hand was”, aldus Sara.  ”Na twee dagen intensieve zorg toonde ze nog geen verbetering en moesten we de vreselijke beslissing nemen om haar in te laten slapen.”



Bron: Horsetalk