021216983_abfweb
021216983_abfweb

Merrie overlijdt na roekeloze inhaalactie

Nieuws

Een vosmerrie, die een bekende verschijning was bij diverse bruiloften en uitvaarten, omdat ze daarbij de kar trok, is vorige week bijna letterlijk in het harnas gestorven.


De merrie trok vorige week samen met een ander paard een zogeheten kaasbrik. Daarmee werd de in de regio Est bekende ruiter Jan van Zijderveld naar zijn laatste rustplaats gebracht. Na deze taak te hebben volbracht trok de koetsier huiswaarts.

Aanhanger


In de buurt van Geldermalsen, op amper een kilometer van de stal, kwam een auto met aanhanger met hoge snelheid voorbij de paarden. Het was vlak voor een rotonde en de auto reed daarbij over een verhoging in de weg, waardoor het materiaal in de aanhanger veel kabaal maakte.

Op hol


De vosmerrie, die anders altijd een koele kikker was in het verkeer, schrok zodanig van deze inhaalactie, dat zij op hol sloeg. Ze gleed uit en belandde ongelukkig in een hek. Er kon niet anders beslist worden dan haar ter plekke te laten inslapen.

Verhuftering


Het andere paard bleef ongedeerd. De automobilist is spoorloos verdwenen. De betreffende chauffeur is doorgereden. Een betrokkene reageert verbolgen op de tragische gebeurtenis: “Onwetendheid maar ook verregaande verhuftering van autobestuurders zorgt steeds vaker voor gevaarlijke situaties, waarbij nu dus opnieuw een slachtoffer is gevallen. Er wordt landelijk de laatste tijd extra aandacht geschonken aan paarden in het verkeer en hoe ermee om te gaan en dit is dus geen overbodige luxe.”

Bron: Nieuwsblad Geldermalsen