trailer vervoer
trailer vervoer

Vogelgriep in Kamperveen

Nieuws

Er is zaterdag een nieuw geval van vogelgriep (H5) vastgesteld, ditmaal in Kamperveen. Er is ook nu per direct een zone van 10 kilometer rond dit getroffen bedrijf, als toezichtsgebied, afgekondigd.


Voor het vervoer van paarden in de toezichtsgebieden gelden een aantal vervoersbeperkende maatregelen. Paarden mogen niet vervoerd worden van een inrichting (bedrijf) met commercieel gehouden gevogelte (waaronder pluimvee) naar een inrichting met commercieel gehouden gevogelte.

Paarden mogen wel rechtsstreek vervoerd worden van een inrichting met commercieel gehouden gevogelte naar een locatie anders dan een inrichting met commercieel gehouden gevogelte. Andersom mag ook, dus paarden mogen van een locatie anders dan een inrichting met commercieel gehouden gevogelte naar een inrichting met commercieel gehouden gevogelte.
Het vervoer van paarden in alle overige gevallen in de toezichtsgebieden is mogelijk indien ze niet in contact zijn gekomen met commercieel gehouden gevogelte en/of pluimvee, en ook geen toegang hebben tot plaatsen waar ze worden gehouden.

Verder gelden er op dit moment ook strenge hygiëneprotocollen en bezoekersprotocollen voor paarden die elders in Nederland op een inrichting (bedrijf) staan waar ook commercieel gevogelte wordt gehouden.

Voor de rest van Nederland gelden er geen vervoersbeperkingen voor paarden.

Klik hier voor een kaart van het toezichtsgebied.

Bron: Sectorraad Paarden