11212485_994640150560710_2077631437_n
11212485_994640150560710_2077631437_n

Paradepaardje: ‘Lahnia past op mijn man’

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Lahnia, een NRPS-merrie.


Wat als je een dekking wint, en je man gaat er met je paard vandoor? Dat overkwam Nicole Nieuwenhuis (49) uit Voorthuizen tot haar grote verrassing. Het veulen en haar man Oeds (54) bleken een klik te hebben die niet meer over is gegaan.

Niet drachtig


Nicole won, inmiddels tien jaar geleden, een dekking. Ze leende een merrie van iemand die het jaar ervoor niet drachtig werd. Nu lukte het wel met de hengst Leeroy. Uit de kruising met de dochter van de Zangersheidehengst High Valley werd negen jaar geleden Lahnia geboren, een NRPS-merrie van inmiddels 1.70 m hoog.


Motorfiets


“Het veulen was een echte merrie: ze vond mij niet lief, maar mijn man wel toen ze elkaar voor het eerst  ontmoetten. Hij had nog nooit gereden. Toen Lahnia beleerd werd toen ze 3,5 jaar oud was, ging mijn man enkele maanden later met haar naar het bos. Zij is een rib te lang en hij zit erop alsof hij op een motorfiets rijdt, maar ze hebben zoveel lol samen. Ze zijn er echt voor elkaar.”

Toestemming


Gelukkig mag Nicole ook nog wel eens op haar merrie rijden. “Heel soms krijg ik toestemming om haar te rijden. Dan rijden we dressuur. Mijn man heeft als doel heel veel lol maken. Hij rijdt veel in het bos met Lahnia, maar doet ook obstakelparcoursen en sinds kort zijn ze samen aan het boogschieten.”

Arrogant


“Lahnia heeft een heel fijn karakter en zal altijd mijn man beschermen. Hij is er nog nooit afgevallen en ze past echt op hem, maar naar mij is het wel echt een arrogante merrie.”

PS: Heb jij ook een Paradepaardje? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.

image1
image3