Afbeelding

Paard in de zak gekocht

Nieuws

In het televisieprogramma Mr. Frank Visser rijdt visite van SBS behandelt de televisierechter Mr. Frank Visser een verkoopzaak rond het paard Tophorn. Greet heeft van haar spaargeld het paard gekocht. Na aankoop bleek haar ‘Toppie’ artrose te hebben. Nu wil ze haar geld terug, maar de verkoper wil daar niets van weten.

Op Marktplaats.nl kocht Greet haar droompaard, de zestienjarige Tophorn. Zonder te keuren kwam het paard bij haar op stal. Bij haar eerste uitstapje met haar Top bleek hij kreupel. “Ik kan er niet op rijden, maar dat kon meteen al niet,” legt Greet uit aan de televisierechter. “Ik heb er een dierenarts bij gehaald en op de foto’s en echo bleek het paard artrose te hebben. Niet van nu hoor, zei de dierenarts, dat heeft ‘ie al een tijdje.”

Broodmager

Voor aankoop heeft Greet het paard een keer of drie bekeken. Met al haar spaargeld kocht ze het paard. “Hij was wel heel mager,” vertelt Greet, “...maar dat kwam omdat ie een half jaar in het land had gestaan volgens de eigenaar.” Toen de eigenaar het paard kwam brengen, was hij echt mager. “Ik schrok me dood toen ik zijn deken afdeed. Wat is dit? Hij was echt broodmager. Hij is nu wel 100 kilo aangekomen, sinds ik hem heb. Hij was ondervoed.”

Kreupel

Greet wachtte een week of vier met rijden tot hij aangesterkt was. Toen Greet wilde gaan rijden, bleek Tophorn kreupel. Greet probeerde het paard naar de verkoper terug te doen, maar daar wilde hij niets van weten. “Hij geeft totaal niets toe,” aldus Greet.

Stop ermee

Volgens de eigenaresse van de stal waar Toppie stond, was het paard weliswaar wat schraal, maar niet kreupel. Het advies van Frank Visser aan Greet was kort en bondig: “Stop ermee.” Hij raadt verdere juridische stappen af, omdat het niet te bewijzen valt of het paard voor de aankoop niet in orde was. Toppie is inmiddels uit zijn lijden verlost...

En nog een tip van Meester Frank: laat je paard vooraf keuren!

Bron: Horses.nl

In het televisieprogramma Mr. Frank Visser rijdt visite van SBS behandelt de televisierechter Mr. Frank Visser een verkoopzaak rond het paard Tophorn