details neus
details neus

Oplichter Serge van der Wulp nog steeds actief

Nieuws

Het televisieprogramma Opgelicht schonk gisteren opnieuw aandacht aan Serge van der Wulp. Sinds de uitzending van 13 september 2016 heeft de oplichter, die voornamelijk in paardensportkringen actief is, weer slachtoffers gemaakt. Van der Wulp dupeerde een hotel in Tilburg en hij zou momenteel actief zijn in de paardenwereld onder de naam Florum Dressage Equorum.


De redactie van Opgelicht heeft sinds de uitzending van 13 september vorig jaar meerdere klachten over Serge van der Wulp ontvangen. Dus wees gewaarschuwd!

Gedupeerd


Onlangs dupeerde Serge van der Wulp een hotel in Tilburg. Hij gebruikte hierbij de naam Sehmeijer. Vier nachten sliep hij in het hotel en maakte volop gebruik van roomservice. Vervolgens verdween hij zonder te betalen. De totale schade voor het hotel is zo’n 700 euro. Van der Wulp zoekt kleinschalige hotels en B&B’s uit, zodat hij meer kans heeft zich niet meteen te hoeven legitimeren.

In opspraak


Ook in de paardenwereld zou Serge momenteel actief zijn, onder de naam Florum Dressage Equorum. In het verleden is Van der Wulp – die zich voordoet als paardenhandelaar – in opspraak geraakt door oplichterspraktijken. Het televisieprogramma Opgelicht besteedde aan hem al meerdere keren aandacht. Bekijk hier het dossier over de oplichter. Van der Wulp zou als paardenhandelaar steeds grote sommen geld incasseren zonder te leveren en een stroom van gedupeerden achter zich laten.

Veroordeling


In vorig jaar april werd Van der Wulp door de rechter bij verstek veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens verduistering. Eerder werd hij in België tot twee jaar celstraf veroordeeld wegens oplichting van een manegehouder. In 2011 belandde hij in de gevangenis nadat hij door de Marechaussee op Schiphol werd opgepakt.

Bekijk hier het tv-fragment terug.


Bron: Avro Tros opgelicht & Horses.nl