winter
winter

Zo houd je je goede voornemens wél vol

Nieuws

Het is alweer bijna eind januari. Tijd om terug te blikken op het starten met je goede voornemens. Ai, dit is voor vele ruiters het moment om te moeten toegeven dat er nog niet veel van geworden is. Je wilde meer tijd vrij maken rondom je paard, maar je komt tot de pijnlijke ontdekking dat dit nog weinig prioriteit heeft gehad.


Je begon toch echt vol goede moed aan je goede voornemens. Maar al binnen een recordtijd van een paar dagen leek het al niet meer haalbaar. Je bent gewoon te druk met school/werk, je sociale leven vraagt veel aandacht en ook je favoriete tv-programma’s mis je liever niet. O ja, het is natuurlijk ook veel te koud buiten om iets met je paard te doen. Het is überhaupt te koud om ook maar een voet buiten de deur te zetten. Liever blijf je lekker binnen onder een dekentje, omdat je nou eenmaal goed voor jezelf zorgt.

Gewoontedieren


Heb je een schopje onder je bips nodig? In plaats van de moed op te geven en teleurgesteld te zijn, hebben we iets voor je waar je vast nog niet van op de hoogte bent. Wist je dat het namelijk gemiddeld 60 dagen duurt voordat je je een nieuwe gewoonte eigen hebt gemaakt? Dit is het geval volgens orthomoleculair therapeut Geesje Russcher, van praktijk Vimenta. Het is dus helemaal niet zo raar dat het bijna een onmogelijke opgave lijkt om meer tijd te spenderen met je paard. Het past niet binnen je ritme. Mensen zijn nou eenmaal echte gewoontedieren.

Modderbad


Is het dus beter om de moed op te geven? Nee, want als er één groep mensen op de wereld is die echte doorzetters zijn, dan zijn wij het wel. Als paardenliefhebber vriezen je tenen er bijna af in de winter tijdens het rijden, sleep je jezelf een hernia aan kruiwagens met vol mest afkomstig van je lieftallige paard, sta jij in weer en wind in de wei je paard te roepen om toch alsjeblieft te komen en borstel jij jezelf fit nadat je paard een gezond modderbad heeft genomen.

4 tips om jou te helpen slagen


Kom uit je stoel, hijs jezelf in je paardrijkleren en duw jezelf de deur uit. Je kunt het! Om het je makkelijker te maken, hier een aantal tips:

  • Leg de lat niet te hoog. In plaats van zeven dagen in de week actief iets met je paard te doen, kun je ook eerst eens starten met drie dagen.

  • Ga van week tot week met je goede voornemen aan de slag i.p.v. een jaar vooruit te kijken. Dat maakt het lekker overzichtelijk en houd je het veel beter vol.

  • Motiveer jezelf door met jezelf af te spreken dat jezelf na afloop van de week een beloning geeft.

  • Deel je goede voornemen met je stalgenoten en spreek desnoods samen af om er een groepsproces van te maken.


Bron: Bit Magazine