detail oog
detail oog

Noodkreet voor opvang paarden en honden

Nieuws

Edith Wiersma-Arts van de Rainbow Riders Ranch uit het Gelderse Eibergen zit helemaal in zak en as. Het land waar haar paarden al veertien jaar op staan, wordt verkocht en per 1 mei moeten haar paarden weg. Tot overmaat van ramp kreeg haar man een herseninfarct en staat Wiersma alleen voor de verzorging van alle paarden en 24 honden. Via social media en in de uitzending van Hart van Nederland vraagt de Eibergse om hulp.


Het gaat gelukkig iets beter met haar man Hein, maar hoe hij eruit komt is onduidelijk. “Sowieso komt hij er beschadigd uit.” Wiersma heeft ook 24 honden met gedragsproblemen. “Ook daar moeten we de helft van wegdoen”, vertelt Edith. “Ik ben er echt kapot van.”

Facebook


Op Facebook heeft ze een oproep gedaan (en deze werd massaal gedeeld) met de vraag wie de paarden kan overnemen, want in haar eentje kan ze de dieren niet verzorgen. Al haar dieren hebben een rugzakje en kunnen dus niet bij iedereen geplaatst worden. “Ik wil dat ze een perfect plekje krijgen”, vertelt Edith. “Ik krijg nu zoveel berichten dat ik amper de tijd heb om alles te lezen. Ik ben er heel blij mee.”

Kijk hier het item van Hart van Nederland:


 

Bron:  Hart van Nederland