hollandsche manege amsterdam
hollandsche manege amsterdam

Hollandsche Manege heeft bonje met de buren

Nieuws

De Hollandsche Manege in Amsterdam wil een aangelegen stuk weide gebruiken om manegepaarden in te laten lopen. Hier gaan de buren echter niet mee akkoord. Zij klagen over eventuele stankoverlast.


Deze klachten hebben er toe geleid dat het stadsdeel geen vergunning verleent om de leegstaande weide in gebruik te nemen. In 2008 kreeg de manege het stuk grond gratis aangeboden van woningcorporatie Eigen Haard.

Genoeg beweging


De weide wordt al tijden niet meer gebruikt. Voor de manege - die in hartje Amsterdam ligt - is een plek voor de paarden om buiten te staan een uitkomst. Op dit moment krijgen de dieren in de avonduren tijd om vrij rond te lopen, maar dan wel in de rijbak.

Overlast


Volgens de buurtbewoners van de Vondelstraat zal de komst van de paarden zorgen voor stankoverlast en bodemvervuiling. Daarentegen vinden de bewoners aan de overkant van het weiland in wooncomplex Overtoom alles prima. In hun ogen brengen de paarden juist gezelligheid. De manege geeft aan dat de klachten totaal niet aan de orde zijn en spant nu een rechtszaak aan.

Nu in Bit


Nieuwsgierig hoe de stadsmanege er van binnen uit ziet? In Bit 242, nog tot vrijdag te koop, keken we binnen bij de Hollandsche Manege. Bekijk hier Bit 242 digitaal. Of wordt abonnee.

Bron: Het Parool