FB_IMG_1455485573866
FB_IMG_1455485573866

Paradepaardje: ‘Arabische volbloed Flo was doodsbang’

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Flo, een Arabische volbloed.


“Flo, een ruin van nu 1.56 m, heb ik in 2015 gekocht toen hij drie jaar oud was”, begint Yacintha den Braven (22) uit Nieuw-Schoonebeek haar verhaal. “Toen ik voor de eerste keer bij hem ging kijken, wist ik dat hij angstig en groen was. Maar hij was zo angstig, dat ik niet dichterbij dan 10 meter kon komen. Toch voelde ik een hele sterke klik met hem en besloot ik om nog een keer terug te komen en met hem te werken.”

Aanraken


“Ik had geen idee wat ik moest doen, maar die dag stapte ik bij hem in een kleine afgesloten ruimte en ik volgde mijn gevoel. In 15 minuten mocht ik het halster om doen, kon ik hem overal aanraken en liepen we over het terrein tussen allerlei enge dingen. Het was alsof wij een speciale connectie hadden, het was heel bijzonder.”

Zadel erop


“Nadat ik hem niet meer uit mijn hoofd kreeg, besloot ik hem te kopen. Ondanks dat hij niet het paard was wat ik zocht, heb ik nog steeds geen spijt! Binnen een week vertrouwde hij mij al voor 200% en kon ik alles met hem. Zolang ik liet weten dat er niets aan de hand was, ging hij overal in mee. Ik deed dan ook heel veel grondwerk met hem en werkte alleen maar aan onze band. Vrij snel lag het zadel er al op en na zo’n twee maanden zat ik er al op. Hij gaf werkelijk geen kik en heeft nooit een stap verkeerd gezet!”

Koliek


Helaas kreeg hij drie maanden na aankoop zware koliek: er lag een stuk darm over de milt-nier band heen. Gelukkig schoof deze zelf weer terug, maar hij heeft nog een week op de kliniek gestaan. Omdat hij nog steeds zijn trauma voor mensen had en uit zijn vertrouwde omgeving was gehaald, kreeg hij een enorme mentale terugval. Hij werd depressief en toen ik hem ging ophalen, was er geen ziel meer te zien in zijn ogen. Hij steigerde keer op keer en er was geen contact met hem te maken.

Medium


Drie weken lang heb ik alleen maar met hem gewandeld, hem geborsteld en alleen maar bij hem gestaan. Ik heb zelfs contact gezocht met een medium, zodat ik precies zou weten wat hij nodig had. En na veel liefde en geduld, kwam hij twee keer zo sterk terug.

Western


In maart dit jaar was het dan eindelijk weer tijd om het rijden op te pakken. En wat ging dit goed! Hij wordt reining getraind (western) en vindt dit geweldig. Hoe harder hij mag galopperen, hoe beter! We hebben al veel clinics gevolgd en sinds kort wordt hij zowel reining als ranch riding gestart in de wedstrijden.

Buikje


Hij heeft in de zomer nog een aantal koliek aanvallen gehad om diverse gezondheidsredenen en hij was heel moeilijk dik te krijgen. Inmiddels begint hij eindelijk een lekker buikje te krijgen, spieren te kweken en zit hij lekker in zijn vel.

Positief


Flo altijd positief. Het maakt niet uit wat we doen, hij maakt er altijd wel een feestje van! Hij is erg leergierig en werklustig. Zodra ik aan kom lopen staat hij al hinnikend voor het hek, klaar om weer lekker aan het werk te gaan. Daarnaast is hij ook ontzettend loyaal: hij zou voor mij nog door het vuur gaan. En andersom ook. Ik vertrouw hem voor 200%! Een jaar na de aankoop van een paard met trauma, is datzelfde paard niet meer te stoppen!

PS: Heb jij ook een Paradepaardje. En dan een met een bijzondere kruising? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.


 
Screenshot_2016-06-29-17-21-382
15589822_10210065621375012_4086695946470481298_n