ferrari
ferrari

Paradepaardje: Ferrari is een Arabier, Lusitano en Engels volbloed

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Ferrari, een kruising Lusitano x Arabier x Engels volbloed.


“Mijn paard Ferrari is een kruising tussen een Lusitano, een Arabier en een Engels volbloed”, vertelt Dieke Wonnink (20) uit Groningen. In Portugal komt deze kruising wel voor, maar niet heel veel. In zijn uiterlijk zie je echt een beetje van elk ras. De aders op zijn hoofd en zijn dunne huid en vacht zijn typisch van een Arabier. Zijn bouw is wel groot genoeg voor een Engels volbloed maar toch wel mooi rond zoals een Lusitano. Hij heeft echt het beste van elk ras meegekregen.”

Dressuur


“Het is een ongelooflijk lief en nieuwsgierig paard. Hij is heel veelzijdig, ik rijd voornamelijk dressuur met hem maar hij springt ook en op buitenritten is hij rustig. Hij is dit jaar vijf geworden en moet zichzelf dus nog wel veel ontwikkelen.”

Wat groter


“Ik heb Ferrari nu negen maanden. Ik heb voorheen in Portugal gewoond en een Lusitano gehad. Ik wou weer een Lusitano maar een iets grotere, want ik ben zelf best lang. We kwamen Ferrari, een ruin van 1.68 m, tegen op een site en ik werd meteen verliefd op zijn foto’s.”

Nieuwsgierig


“Hij heeft gewoon echt een prachtig hoofd en een super lieve uitstraling. En zijn karakter past hierbij, hij is het type paard dat nieuwsgierig is en zich altijd bemoeit met alles. Als ik hem aan het poetsen ben dan zit hij constant aan me en zodra ik achter zijn schouder komt kijkt hij achterom mee naar wat ik allemaal aan het doen ben.”

Heel aanhankelijk


“Ik heb enkele paarden gehad maar nog nooit eentje waarmee ik zo’n band had, als ik aan kom lopen op stal komt hij meteen naar mij toe en als hij los staat is hij ook gewoon de hele tijd bij mij. Hij is heel aanhankelijk.”

Niet altijd makkelijk


“We rijden dressuur, op dit moment nog op een laag niveau. Hij is nog niet heel veel gereden maar de laatste maanden zijn we flink aan het trainen en ik merk al een enorm verschil in zijn lijf. Hij is niet altijd even makkelijk om te rijden, hij vindt het nog leuk om uit te proberen. Maar hij zal nooit iets uit gemeenheid doen. Er hebben al kinderen op hem gereden en ook onervaren ruiters en hij gedraagt zich super”

PS: Heb jij ook een Paradepaardje. En dan een met een bijzondere kruising? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.

ferrari2
ferrari3