vallen
vallen

Ongemakkelijke momentjes

Nieuws

Je kent het wel, zo’n moment waarop je het liefst met paard en al in de grond zou willen verdwijnen. Een tijdje geleden plaatsten we een oproepje dat we op zoek waren naar jouw meest ongemakkelijke momenten. Lees hier de verzameling van die pijnlijke situaties.Ererondje


“Met mijn pony Winley had ik een springwedstrijd. Het ging niet super goed dus ik had haar afgezadeld en op de trailer gezet. Toen ik even later wat zat te eten werden de prijswinnaars omgeroepen, en ja hoor, ik had prijs. Iedereen moest meteen met pony naar de bak komen. Er was geen tijd meer om Winley op te halen, dus moest ik zonder paard de ring in. Daar stond ik dan. Ze lieten me zelfs een ererondje mee rennen met de mensen die hun paard niét vergeten waren.”

- Sanne

Ehh, verrassing?


“Mijn paard Dolomiet heeft wanneer we met de trailer op stap gaan altijd erg last van diarree, of wat ik liefkozend ‘spanningspoepjes’ noem. Dit levert regelmatig vieze handen en vieze schoenen op. Meestal weten we het daarbij te houden.


Mijn beste vriendin Iris was zo lief om afgelopen winter bij ons te groomen tijdens een wedstrijd. Op het moment dat we de klep van de trailer naar beneden deden kwamen Dolomiet zijn spanningspoepjes ons al tegemoet. Ik wist buiten schot te blijven maar helaas Iris niet. Ze zat er compleet onder! Na zich met een handdoek te hebben ontdaan van de grootste spetters heeft ze me alsnog geholpen met opzadelen en ons voorgelezen. Klein detail: ze moest daarna nog meerdere paarden rijden en heeft dus de hele dag met Dolomiet zijn souvenirs rondgelopen.”


- Kim TjitsmaMet complimenten van de jury


“Tijdens een proef met mijn paard kwam de jury uit hun hokje omdat het zo dramatisch was dat het advies was om de volgende proef maar niet te starten… Heb ik trouwens wel gedaan, met daarna de complimenten van de jury dat we ons erg goed hersteld hadden. Al was het nog steeds niet winst waardig.”


- Jill OosterbaanPlaspauze


“Als elfjarig meisje reed ik met mijn C pony een L2 proef. Onder die proef moest ik een volte in midden galop rijden. Maar wat deed mijn pony? Stilstaan en plassen. Uiteindelijk kreeg ik zelfs een zeven op die galop met als commentaar ‘Pony staat stil maar super opgelost.’ En daarnaast ook nog de eerste prijs. Dat was een proef om nooit meer te vergeten.”


- AnoniemKraakhelder


“Ik vertelde mijn stalgenoten trots dat mijn witte paardje gelukkig nooit in de modder rolt. Vervolgens lopen we de hoek om naar de wei en jawel, daar staat hij bij het hek. Helemaal zwart van top tot teen!”


- Anoniem