IMG-20161119-WA0015
IMG-20161119-WA0015

Paradepaardje: Happy rent als een lama

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Happy, een kruising tussen een fjord en een appaloosa.


“Toen ik Happy voor het eerst zag wist ik gelijk dat zij van mij zou worden. Ik vond haar zo speciaal”, vertelt Marissa Groen (19) uit Rotterdam. Ze twijfelde geen moment en pakte de telefoon. “Ze is nu zes maanden jong en ongeveer tweeënhalve maand zijn wij nu een team.”

Isabelkleur


Marissa viel op Happy’s uiterlijk en haar ogen. “Haar ogen waren zo lief, maar straalden ook vrolijkheid en eigenwijsheid uit.” Daarnaast vindt ze haar kleur speciaal: isabel met witte stippen op haar billen. “De kleur verandert nog wel.”

Echte knuffel


Ook haar karakter vindt ze bijzonder. “Ze laat bijna alles toe, is altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen en al vanaf dag een van niks bang. Ze is heel lief maar heeft ook wel eens een eigenwijze donderbui, een eigen willetje wat op haar leeftijd nog wel een beetje mag van mij. Dat hoort elk paard wel te hebben, vind ik. Happy heeft geen mindere kanten. Ze is een echte knuffel.”

Kroelen


“Elke dag met haar is een mooi moment.” De eerste keer dat Marissa Happy zag, vond ze al een prachtig moment. “Ik kwam aan op het terrein waar ze stond en zag haar al door de wei rennen. Toen ik uiteindelijk de wei in kwam liep ze hinnikend naar me toe. Ik mocht niet stoppen met kroelen. Als ik wegrende, rende ze achter me aan en ging voor me staan, zodat ik wel moest kroelen.”

Onbreekbare band


“Mijn doel met haar is om een onbreekbare band te krijgen. Dat staat op de eerste plek. Verder wil ik haar recreatief beleren. Zoals mennen en rijden in verschillende categorieën. Happy moet het wel leuk vinden anders hoeft het niet van mij.”

Rare eigenschap


Happy heeft wel een rare eigenschap. “Ze rent graag als een lama. Dan doet ze haar hoofd al schuddend tussen haar benen die dan alle kanten opgaan.” Voor Marissa is het plaatje compleet. “Dit bijzondere meisje heeft mijn hart gestolen. Wat er ook mag gebeuren: ze gaat niet meer bij me weg.”

PS: Heb jij ook een Paradepaardje? En dan een met een bijzondere, niet alledaagse kruising? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.


Bron: Bitmagazine.nl
received_1174393135988233