Prijsuitreiking
Prijsuitreiking

Verrassende ontknoping Verkiezing Leukste Oude Paard

Nieuws

Haflinger Lotte (31) is zaterdag 10 juni tijdens de Dag van het Oude Paard op De Paardenkamp in Soest verkozen tot het Leukste Oude Paard van Nederland. Eigenaresse Judith Kempers uit het Overijsselse Hengelo glunderde van trots toen de jury het eindoordeel velde.


Immers, de 32-jarige Fjord Ivo had voorafgaande aan de Dag van het Oude Paard de meeste van de maar liefst 29.000 (!) online stemmen vergaard. Deze telden voor 50 procent mee in het eindoordeel.

Zaterdag konden de aanwezigen op het terrein van het rusthuis voor oude paarden ook stemmen. De fans van Ivo probeerden bezoekers te overtuigen van Ivo’s charme door het uitdelen van stapels flyers.

De 28-jarige Dempsy Little Boy was door zijn baasje Tess Mutsters meegenomen naar de verkiezing. Een goede zet, want hij stal de harten van vele bezoekers en sleepte het merendeel van de stemmen in de wacht die voor 25 procent meetelden. Het 25 procent stemaandeel van de jury richtte zich vooral op de achtergrond en de verzorging van de bejaarde paarden. Ook stelde de jury veel vragen over hoe de eigenaren omgaan met de ouderdomskwaaltjes die onvermijdelijk deel uitmaken van het leven van het ouder wordende paard.

Nadat alle stemmen waren geteld, bleek Lotte het meest populaire Oude Paard van Nederland, gevolgd door Ivo en de 34-jarige Fjord Doerak op de derde plaats. Vierde werd Dempsey Little Boy, vijfde werd de 21-jarige Fries Maurus ût it West.

Lees in Bit 248 het portret van Lotte!


[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/06/0K9B3357.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/06/IMG_3409.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/06/0K9B3399.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/06/IMG_3408.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/06/0K9B3272.jpg|” orderby=”rand”]
Verkiezing
Hoofdredacteur Dorien van Dijk
De winnares!
Tijdens het gesprek met de jury
Tijdens het gesprek met de jury