Opening yoga
Opening yoga

Yoga te paard: Ademhaling sturen

Nieuws

Yoga is een eeuwenoude manier om je lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Het helpt je om soepel en ontspannen op je paard te zitten. Paardrij-instructrice Liesbeth Russel en yogalerares Cyrilla Ducarmon nemen je in Bit 247 mee in de wereld van yoga en geven handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt. In aflevering 2 komt de ademhaling aan bod. Bekijk hier ‘t handige filmpje!


Jouw houding te paard en op de grond wordt beïnvloed door een aantal zaken waaronder de gewrichten (zie aflevering 1: de bodycheck), de ademhaling, de balans en core stability ofwel rompstabiliteit.

In deze aflevering staat de ademhaling centraal. Jouw ademhaling is jouw anker, jouw ademhaling is er altijd. Meestal onbewust, maar soms zijn we ons er heel erg bewust van. Bijvoorbeeld als je haast hebt en merkt dat je kortademig wordt.

Ademhaling kun je ‘sturen’. Je kunt jouw fysieke of mentale toestand weer rustig krijgen door jouw ademhaling te controleren, maar je kunt ook meer ruimte creëren in gewrichten of gebieden in jouw lichaam door gericht adem te halen. Bovendien heeft de ademhaling ook invloed op jouw houding, al dan niet te paard.
Lees het bijbehorende artikel vanaf vrijdag 23 juni 2017 in Bit!