Afbeelding

Het afscheid van Pink Lady

Nieuws

Je paard, je maatje, je ‘alles’... En dan is hij niet meer. Hoe ga je verder, maar ook: hoe kijk je terug op jullie tijd samen? Debbie Zwering reed succesvol wedstrijden met haar bijzondere Pink Lady, een kruising tussen een Belgisch trekpaard en een Fries. Samen beleefde ze een droom, maar hier kwam heel plots een einde aan. Pink Lady schrok en probeerde over het hek van de paddock te springen, ze kwam hierbij ten val en overleed aan inwendige bloedingen.


“Pink Lady kwam toevallig op mijn pad toen haar eigenaresse mij vroeg of ik haar wilde beleren. Dit heb ik gedaan en nadat ik helaas mijn eigen paard in moest laten slapen, ben ik haar eigenaresse geworden. We deden graag van alles samen. Pink Lady hield ontzettend van aandacht. We gingen samen op wedstrijd of gewoon lekker samen knuffelen. Ze werkte altijd graag voor me. We gingen voor de lol wedstrijden rijden, gewoon eens kijken hoe het ging. Mijn allereerste wedstrijd won ik meteen de eerste prijs. De meeste mensen vinden dat deze paarden niet thuis horen in de sport. het was dan ook een hele uitdaging om het tegendeel te bewijzen, maar het is me gelukt. We wonnen meerdere prijzen samen en selecteerden ons in de L2 voor de Friese kampioenschappen. Hier werden we uiteindelijk achtste. We hadden altijd veel bekijks tijdens de wedstrijden, mensen waren altijd verbaasd wanneer ze de trailer uit kwam. Het ging altijd erg goed en we hebben uiteindelijk de M2 behaald. Ons doel was om Z te rijden en dit hadden we ook zeker kunnen halen. Ook heeft ze als eens eerder op Bitmagazine.nl gestaan als paradepaardje.”
[panel]Pink Lady
2007 tot 2017

Eigenaar: Debbie Zwering (1983)
Ras: Belg x Fries
Kleur: Roan rood schimmel

Pink Lady had een ontzetten lief en braaf karakter, daarnaast was ze heel leergierig.

[/panel]

Ongeluk


“Helaas ging alles helemaal mis. Ik had Pink Lady in de paddock gezet zoals ik dat elke dag deed en was terug gelopen naar haar stal om deze schoon te maken. Ik was nog niet bij haar stal, toen ik geroepen werd. Mijn paard lag naast de bak. Ik dacht nog, naast de bak, dat is onmogelijk. Ik ben erheen gerend en daar lag ze me, mijn alles, helemaal in shock en kon niet meer opstaan. Ze was waarschijnlijk ergens van geschrokken en heeft geprobeerd over het hek te springen. De dierenarts werd gebeld en was er gelukkig snel. Hij gaf haar pijnstilling en onderzocht haar, maar kon niets ernstigs vinden. Hij ging weg en zou later terugkomen. Ik zag dat ze pijn had, maar je staat op zo’n moment zo machteloos. Ik wilde even snel mijn telefoon halen zodat ik mijn vader kon bellen, maar zodra ik wegliep begon Pink Lady hard te hinniken. Dat zal mij altijd bijblijven.”

Overleden


“Ze probeerde nog steeds met al haar kracht op te staan, maar het ging niet. Ze viel iedere keer weer om. De laatste keer dat ze viel, kwam ze op haar andere zij terecht. Ik zag op dat moment meteen dat het afgelopen was. Ze is uiteindelijk overleden aan inwendige bloedingen. Ik had nog steeds mijn vader niet kunnen bellen, maar gelukkig had iemand anders dat inmiddels gedaan. Hij kwam ook naar stal om onze Pink Lady nog een laatste eer te bewijzen. Hierna ging alles zo snel. Ik was ineens mijn paard, mijn alles, kwijt. Het was alsof er een familielid overleed. De hele stal was dagenlang van slag. Ik heb gelukkig heel veel steun gehad aan mijn stalgenoten en veel bezoek van gekregen. Daarnaast kreeg ik ook heel veel reacties via Facebook van mensen die ons kenden van de wedstrijden. Ik heb het er nog steeds erg moeilijk mee.”

Gemis


“Op dezelfde dag dat Pink Lady overleed werd er al besloten dat ik een nieuw paard moest hebben. Dit werd besloten door de mensen die erg begaan met mij waren, paarden zijn mijn leven en dit was ik in een klap kwijt. Een week later stond mijn cadeau al in de stal. Ik moest gelijk weer naar stal, terwijl ik hier eigenlijk nog niet aan toe was. Ik mis mijn Pink Lady nog zo. Ik mis alles aan haar. Als ik stal kwam en uit de auto stapte, begon ze altijd al te hinniken. We hadden samen een hele bijzondere en hechte band, een echte twee eenheid. We zullen haar nooit vergeten, er bestaat geen tweede Pink Lady.”

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/23d19baaf20c942347b3f3dc95642e3a-1.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/03000006-1.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/IMG_20161101_154432-1.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/IMG_20170608_151115-1.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/IMG-20160626-WA0000.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/IMG-20170327-WA0000.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/received_800544603394668.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2017/07/received_1565340543490665.jpg|”]

[hr]

Elke vrijdag vind je een nieuw verhaal online. Wil jij jouw verhaal vertellen?


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/algemeen/heb-jij-je-paard-verloren-doe-je-verhaal-in-de-online-rubriek/49407/”]Geef je op[/button]
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding