weide paard alleen
weide paard alleen

Zeg het met paarden: Amazone staat ook alleen in ‘n weitje

Nieuws

Goedemiddag. Jullie schrijven regelmatig dat het zielig is als een paard alleen in een weitje staat. Ik wil niet flauw doen, maar ik ben 24, alweer een tijdje single en sta dus ook ‘alleen in een weitje’. Moet ik me aangesproken voelen? Ben ik zielig? U. v/d B

Antwoord: wat sneu, U. Ik vind je zeker zielig. Maar de paarden waar Bit soms over schrijft, zijn zieliger. Alleenstaande paarden hebben namelijk enkel contact met hun mens. En dat kan best leuk zijn, maar daar kan hij geen goed gesprek mee voeren (dat lukt mij met de meeste mensen niet eens).

Jij bent single en sneu, maar je hebt wél contact met soortgenoten; familie, collega’s, vrienden, buren, klasgenoten etc. En als niemand tijd heeft en je toch echt snakt naar contact, kun je terecht bij de bakker of de Gall & Gall ;-) Dus nee, je bent niet zo sneu als een paard dat alleen in een weitje staat.

Maar misschien komt dat nog? Ik ben vrij pessimistisch, dus laten we ons eens voorstellen dat je nooit meer een vriendje (of vriendinnetje) vindt. Hoe zielig ben je dan? Nog steeds niet zo zielig als paarden. Hengsten worden tenslotte vaak al jong gecastreerd en daar stopt voor hen de romance al. De meeste merries blijven ook hun hele leven maagd. En veel merries die wel een veulen krijgen, hadden hun meest intieme moment niet met een hengst, maar met een inseminator. Dit klinkt ongelooflijk fout, maar je snapt vast wat ik bedoel.

Wat ik wil zeggen is dit: trek het je niet persoonlijk aan als Bit over alleenstaande paarden schrijft. En houdt hoop. Je vindt vast wel iemand. Jij wel.

-Afke

Afke Teunen schrijft al twintig jaar over paarden. Ze is tekstschrijver, géén therapeut. Het opvolgen van haar advies is dan ook op eigen risico 😉

Over Zeg het met paarden

Misschien herken je dit: een vriendin van stal moppert over haar chagrijnige broer en jij stelt voor om hem als een bokkig paard te benaderen. En die tip vindt ze nog zinvol ook! ‘Zeg het met paarden’ werkt net zo. In deze tweewekelijkse vragenrubriek worden paarden en paardengedrag gebruikt om antwoord te geven op persoonlijke vragen van ruiters. Want paarden begrijpen we tenminste.

Heb jij een vraag, durf je dat aan? Mail naar Redactie@bitmagazine.nl