Dana en Richard Dijkgraaf verkleind
Dana en Richard Dijkgraaf verkleind

Droomhuwelijk: Festival op de heide

Nieuws

Vind jij het lastig om te kiezen of je paard of je geliefde op nummer 1 staat? Of is de keuze eigenlijk heel gemakkelijk maar zeg je dat beter niet hardop? ;-) Voor Dana Dijkgraaf die evenveel houdt van haar prins als van haar witte paard, was een droomhuwelijk niet compleet zonder haar paard in de buurt.


Tijdens de bruiloft van Dana en Richard werd pony Gijs niet warm of koud van een rondvliegende nep-kaketoe en flamingo-piñata. Huh, wat? Ja, lees maar mee!

Verliefd, verloofd….


Op haar negende verjaardag, inmiddels 18 jaar geleden, kreeg Dana van haar opa de knappe, witte Welsh pony Gijs. Ze werden soulmates. Toen ze zes jaar later haar vriend Richard leerde kennen, bleek er nog genoeg ruimte in haar hart voor deze extra liefde. Richard’s vader vroeg Dana weleens: “Van wie houd jij eigenlijk meer? Van mijn zoon of van je pony?” Dana antwoordde stellig: “Van allebei even veel”. En dat bleek want de liefde hield stand. Drie jaar geleden vroeg Richard haar ten huwelijk tijdens een safarivakantie in Zuid-Afrika.

Getrouwd!


Voor hun bruiloft wilden Dana en Richard graag een groot feest buiten. Het werd precies zoals ze zich in hun dromen hadden voorgesteld. Op een groot veld van een camping in het bos kwam een grote, feestelijk ingerichte festivaltent. Met lange tafels voor het diner, meterslange slingers vol gekleurde lampjes en het uitzicht op het bos creëerden ze een sprookjesachtige sfeer. De gasten konden overnachten in safaritenten. Zelf sliepen ze in een pipowagen.

[caption id=”attachment_86366” align=”alignright” width=”300”] Fotograaf: John Dijkgraaf[/caption]

Heideceremonie


De ceremonie vond plaats op een stukje open heide. Toen de gasten zaten, kwamen Dana en Richard eraan met Gijs. De prinses op het witte paard en de prins ernaast. Dana: “Gijs gedroeg zich echt voorbeeldig. Hij leek te voelen dat het belangrijk was voor ons. Tijdens de ceremonie bleef hij erbij en kwam zelfs dicht achter ons grazen. Op een gegeven moment liep hij praktisch los. Fantastisch dat hij er zo bij kon zijn.”

Beestenboel


[caption id=”attachment_86371” align=”alignright” width=”187”] Fotograaf: John Dijkgraaf[/caption]

Gijs bleef onverstoorbaar toen de drone kwam aanvliegen met daaraan een nep-kaketoe met de ringen. Dana: “Hij bleef keurig grazen en keek alleen even op. Ook bij het slaan van de flamingo-piñata gaf hij geen kick. De fotoshoot in de ochtend was bijna net zo vlekkeloos verlopen. Alleen de gekleurde rookbommen vond Gijs toch iets té spannend. Ons droomhuwelijk werd nog magischer toen we tijdens de fotoshoot op de Posbank wilde paarden tegenkwamen. Maar dat Gijs erbij was, maakte de bruiloft  helemaal af. Zonder hem was het niet compleet geweest.”
In de stemming gekomen? In Bit 250 (verschijnt vrijdag 27 oktober!) staan meer verhalen en foto’s van unieke droomhuwelijken. Kan je niet wachten? Lees dan hier hoe een aantal paardenprofessionals hun grote dag beleefden met paarden.

Bron: Bitmagazine.nl
Dana en Richard Dijkgraaf
Schermafbeelding 2017-09-05 om 20.08.19
Schermafbeelding 2017-09-05 om 20.08.34