Chantal Janzen probeert stokpaardrijden

Nieuws

Chantal Janzen gaat op bezoek bij Hobby-Horsing, waar ze gaat paardrijden zonder paard. Hier wordt namelijk gereden met stokpaardjes. Op dezelfde dag worden er ook twee clinics gegeven door vier meiden uit Finland. Hier is het stokpaardrijden al uitgegroeid naar een officiële sport, die momenteel maar liefst 10.000 actieve hobbyisten telt.


Chantal krijgt een stokpaardje, die ze Hobby noemt, en probeert samen met de Finse meiden te rijden. Het blijkt toch wat moeilijker te zijn dan het lijkt en ze vraagt zich vooral af hoe het mogelijk is om over zulke hoge hindernissen te springen.

Ook is ze aanwezig bij de allereerste demonstratie stokpaardrijden in Nederland op Horse Event. “Dit is het grootste paardenevenement van Nederland. En ik ben zo bang dat de stokpaardjes misschien een beetje tegenvallen, want dit gaat allemaal over echte paarden en dan komen zij straks aan met een ‘horse on a stick’”, vertelt Chantal, die naar de meiden in de piste gaat kijken. “Ondanks dat sommigen hiermee zullen spotten, is het goed dat men weet dat het bestaat”, vertelt Alisa, één van de Finse stokpaardrijdsters, na afloop van de demonstratie.

Bekijk hier de video:




Bron: RTL Entertainment