grondwerk
grondwerk

Afwisseling voor in de binnenbak

Nieuws

Het is flink koud buiten, dus verkiezen velen van ons de binnenbak boven een buitenbak of buitenritje. Maak het leuk voor jouw paard door juist wat afwisseling te bieden in je dagelijkse training.


Doordat we nu wat vaker binnen trainen, kan het misschien wat eentonig werk worden voor jou en jouw paard. Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig, want ook in de binnenbak kun je afwisseling opzoeken.

Grondwerk


Naast rijden kun je jouw paard ook ideaal trainen door middel van grondwerk. Met behulp van grondwerk werk je namelijk aan verschillende spiergroepen en het balans bij jouw paard zonder ruitergewicht. Hoe je hier een start mee kunt maken heeft de Belgische deskundige Klaartje van Steen van Cavalli Naturali heel duidelijk uitgelegd in dit artikel.

Schriktraining


Ook een leuke afwisseling op je dagelijkse training is een schriktraining organiseren. Hierdoor zorg je namelijk voor nieuwe prikkels bij jouw paard en werk je aan de vertrouwensband tussen jullie twee. Het bouwen van een schriktraining parcours is eigenlijk vrij simpel, je kunt hier namelijk veel attributen van stal of thuis voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een paraplu, prullenbak, opblaasdieren, slingers en vlaggen.

Deze attributen kun je door de gehele binnenbak verspreiden zodat jouw paard elke keer weer iets nieuws tegenkomt. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat jouw paard er uiteindelijk ontspannen voorbij kan lopen of het object durft aan te raken zonder te schrikken.

Lees hier hoe je een schriktrainingparcours bouwt.

Voetballen


Ben je op zoek naar een hele nieuwe uitdaging? Probeer dan een keer te gaan voetballen met je paard en enkele andere stalgenoten met hun paarden. Lachen gegarandeerd. Paardenpraat TV legt hier meer over uit.


Bron: BIT Magazine