Blog Signe Sanne uitgelichte afbeelding
Blog Signe Sanne uitgelichte afbeelding

Blog: Release your inner viking

Nieuws

Na precies twee jaar bloggen voor Bit magazine, neem ik afscheid van jullie. Bloglezers bedankt! Voor het lezen van alle woorden die ik met plezier letter voor letter getikt heb. Voor het meelachen en meehuilen, maar hopelijk meer lachen. Zijn het er echt 24 geweest? Als ik de verzameling zo doorblader is het een bonte collectie van titels.


Elk verhaal heeft een goed begin, glijdend achter mijn paard, serious shit, brave bonte of sluwe vos, de vrijheid van routine, let it shine, bospaard of steppepaard, drie types paardenmensen, werken aan een droom, buiten de gebaande paden, negen maanden herfst, happy horse happy human deel 1 en 2, de eerste keer, de perfecte overgang, jongleren met haar, de perfecte volte rijden, een kleine eyeopener, zwemmen in een wit jurkje met een bloemenkrans, kijken met gevoel, een vreselijk groot avontuur, de klik en de wil, draf maakt alles beter, vallen en opstaan.
En de laatste blog voor Bit geef ik als titel de kreet mee waar ik mijn vlogs mee eindig: Release your inner viking!

Wat jullie misschien niet weten is dat ik tijdens deze blogperiode een grote stap gezet heb in mijn leven: ik heb mijn vaste baan opgezegd. Ik zat daar prima, uitstekend loon, leuke collega’s en het werk was goed te doen. Maar het paste niet bij me. Om dan de beslissing te nemen het roer om te gooien zonder dat je precies weet waar je naartoe gaat was een flinke stap voor mij.  De meeste mensen zien me als zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen, maar niets is minder waar. Ik twijfel aan elke stap die ik heb gezet of die wel goed genoeg was. En daar wil ik verandering in brengen. We weten allemaal dat dit niet van de ene op de andere dag gaat. Het is een proces, net als het trainen en rijden van een paard. Je moet werken met wat je wél hebt en kan en die kwaliteiten laten shinen! Dat is waar ‘release your inner viking’ over gaat. Doe iets wat je leuk vindt, waar je passie ligt. Of dat nu je inner viking of inner Anky van Grunsven of inner unicorn is, dat mag je zelf ontdekken. Stap eens uit je comfortzone en kijk wat daar te halen valt, je hoeft het niet meteen perfect te doen. Geef er eens geen oordeel aan van goed of fout, maar geniet van het proces. Dat is makkelijker getypt dan gedaan, moet ik eerlijk toegeven.

Misschien is het de midlifecrisis waardoor ik mijn baan heb opgezegd? Het is in elk geval een soort herontdekken van wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Ik ben gaan vloggen. In eerste instantie doodeng met je snuit voor de camera. Maar nu ik het eenmaal onder de knie begin te krijgen vind ik het zo jammer dat ik niet veel eerder begonnen ben met het filmen van onze avonturen. En ik barst ook nog van de ideeën die ik wil uitwerken, DIY`s en handige life hacks, paardrijtips, spannende viking-avonturen en nieuwe kostuums, maar ook mijn dagelijkse leven met Blizz. Ik zou het superleuk vinden als jullie mijn kanaal  ‘SIGNe of HORSES’ gaan volgen op YouTube als je dat niet al deed. Daarnaast heb ik natuurlijk ook een ‘echte’ baan gevonden waar ik mijn geld mee verdien.

De laatste alinea van deze blog, een afscheid, maar vooral een dank-je-wel! Het wemelt hier van de leuke blogs en het is zo belangrijk dat we blijven lezen. Lezen prikkelt de fantasie en je eigen creativiteit. Of het nu een artikel in een tijdschrift is, een boek of een blog. Ik wens mijn opvolger dan ook heel veel schrijfplezier toe en ik blijf zelf natuurlijk lekker andere blogs lezen hier op Bit-magazine.