buitenrit
buitenrit

Buitenrit tips

Nieuws

Ga je graag buiten rijden of wil je beginnen met het maken van buitenritten? Hieronder volgt een aantal handige tips om het leuker en veiliger te maken!1. GPS


Neem altijd iets mee waarmee je de weg weer terug kunt vinden. Mocht je verdwalen kun je altijd je ouderwetse kompas, GPS of smartphone met locatievoorziening gebruiken. Zo kom je altijd weer thuis!

2. Mobiele nummer staleigenaar


Ga je een paard huren om een buitenrit te maken? Vraag dan om het mobiele nummer van de staleigenaar. Wanneer jullie een vervelende situatie terecht komen of gewoon even de weg niet meer weten, kun je de eigenaar bellen.

3. Informeer iemand waar je naartoe gaat


Gaan jullie met eigen paarden op stap? Informeer dan iemand van stal of je familie/vrienden. Het is fijn wanneer er iets gebeurt onderweg dat iemand jullie kan komen helpen.

4. Reflectie


Zeker wanneer je in de winter op stap gaat, is reflectie geen overbodige luxe. Het kan nare situaties opleveren wanneer een autobestuurder jullie over hoofd ziet.

5. Plan je route


Zorg voor meer plezier onderweg en plan je route van te voren. Zo kun je onderweg meer genieten van de omgeving, meer kletsen en ben je minder bezig met het zoeken van de weg.

Lees ook:Bron: Bitmagazine.nl