Lente
Lente

Waarom wij paardenmensen toe zijn aan de lente

Nieuws

Maart is de maand waarin het lente wordt. De koude dagen met sneeuw maken plaats voor prettige temperaturen en een zonnetje. Wij paardenmensen hebben daar héél veel behoefte aan want de winter kent zo zijn nadelen. Inmiddels lopen we als doorgewinterde ijspegels rond op stal en smachten we naar beter weer.


Daarom hieronder acht redenen waarom wij paardenmensen écht toe zijn aan de lente.

 1. Bevroren water- en drinkbakken


We zijn inmiddels meerdere malen per dag ijs aan het hakken zodat ons paard voldoende water kan blijven drinken. En dan hebben we het nog niet over bevroren waterleidingen en drinkbakken gehad. Lees hier tips om de drinkbak en leiding vorstvrij te houden.

2. Sjaals, handschoenen en veel kleding


Tijdens de koude winterdagen, vooral als het waait dragen we véél kleding. Het is bij de paarden gewoon echt niet praktisch om enorm dik aangekleed te moeten zijn en met handschoenen is het een drama om peesbeschermers om te doen. Het is gewoon weer tijd voor bewegingsvrijheid; één rijbroek aan zonder legging eronder en alleen een shirt aan zonder drie jassen erover.

3. De weilanden zijn ook aan lente toe


Onze paarden staan op een kaal weiland die tijdens de regenachtige dagen veranderen in een modderbad. De paarden zijn na een lange winter wel weer toe aan een weiland vol gras. Dus laat dat gras maar groeien!

4. Tijd voor buitenritten


We zijn niet alleen toe aan beter weer, we zijn ook toe aan langere dagen. Inmiddels zwoegen en zweten we bijna elke avond ik het donker op stal en het is ook wel prettig om dit een keer tijdens daglicht te ervaren. Daarnaast kunnen we dan ook eindelijk weer op buitenrit! Wat zal ons paard dankbaar zijn dat die weer wat verder komt dan de vier muren van de binnenbak.

5. De paarden zijn fris


Niet alleen wij hebben last van de kou. Sommige paarden krijgen ook de frisse wind in hun billen. Desondanks dat soms komisch kan zijn, is het niet altijd even veilig en prettig. Dus om de rust weder te laten keren zouden zowel ruiter als paard warme lentedagen op prijs stellen.

6. Foto’s maken!


Langere dagen, warmere dagen en de paarden gaan weer strak in hun velletje zitten. Tijd om foto’s te maken! Want wat is nou leuker dan mooie lentefoto’s hebben van je paard onder de roze bloesembomen?

7. Al-die-haren


De paarden zijn al flink aan het verharen, maar de temperaturen zijn er nog niet altijd naar. Het is gewoon snel tijd voor lente zodat onze paarden veilig kunnen verharen en straks prettig in hun vel zitten.

8. We kunnen weer wassen


Ons paard is de afgelopen maanden inmiddels omgetoverd tot een groot modder- en mestmonster. Helaas, door de koude dagen is het niet altijd prettig voor je paard om hem te gaan wassen, vooral als je alleen koud water hebt. Maar goed nieuws: als het weer warmer wordt in de lente kunnen we eindelijk ons paard weer onder die laag viezigheid vandaan wassen. Huh? Ik wist niet dat mijn paard wit was?!

Al met al is de lente natuurlijk veel leuker dan de winter. De sneeuw heeft zo zijn charmes, maar het kan niet op tegen de koude en donkere dagen die wij als paardenmensen moeten doorstaan. Op naar de lente! Wat ga jij allemaal doen zodra de dagen langer en warmer worden?

Bron: Bitmagazine.nl